Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs Cornus -3

Udstyrstest

Haglöfs Cornus -3


Efteråret er over os, og med koldere temperaturer er det værd at se på, om sommerens sovepose stadig slår til, eller om det er på tide at investerer i en, der gør. Mange såkaldte tre-sæsoners soveposer kan sagtens klare den typiske milde danske vinter, og vi har her kigget nærmere på en af slagsen, nemlig Haglöfs Cornus -3.

Haglöfs Cornus -3 dumpede ind af min fordør i det tidlige forår, lige som dagsfrosten havde forladt os, og dagens længde igen indbød til en nat i det fri. Så mens termometeret igen kravlede derned af i aftenskumringen, skulle posen indvies og udforskes under åben himmel. En række detaljer ved posen er ren luksus, og noget som du sjældent finder på ekspeditionssoveposer eller på de helt lette udgaver. Blandt andet er det første gang, jeg ser en indvendig pudelomme med plads til Haglöfs dertil designede pude eller bare en dunvest fra rygsækken. Den lille detalje koster ikke meget i vægt men fungerer upåklageligt og sikrer, at hovedpuden ikke forsvinder i løbet af natten. Herudover er der en praktisk lille lomme til pandelampe eller lignende lige ved brystet.

Ved koldere temperaturer er pasformen og ikke mindst en god krave samt hætte uundværlig. Pasformen idet mængden af luft, som skal opvarmes af kroppen, skal holdes på et absolut minimum, og krave og hætte for at holde varmen i posen og omkring hoved og halsregionen. For mit vedkommende var der den plads, jeg havde brug for, omkring kroppen, ligesom både hætte og krave let lod sig justere selv fra dybet af posen.

Luksusposen
En anden lækker detalje er den ekstra 1/4–lynlås, hvilke med 3 selvstændige ’låse’ gør det mulige at side fuldt nedpakket i soveposen med armene ude. Det er med til at gøre Cornus til en rigtig god og ikke mindst komfortabel allround-sovepose, som i mit tilfælde har klaret nætter under åben himmel ved temperaturer fra cirka -1 til -2 grader og opefter. I koldere vejr vil jeg dog mene, at der skal suppleres med enten beklædning eller læ i form af telt eller snehule. Overvejelserne er der dog, om Cornus ikke fortjener en tur på vinterfjeld, idet netop det at kunne indtage morgenmaden eller godnat-teen helt nede i posen, tiltaler en gammel friluftsmand.

Allround pose med potentiale
Cornus -3 ikke er en egentlig letvægtssovepose (den vejer ca. 2,66 kg i 190 centimeter-udgaven), men tager man den varme, som Haglöfs QuadFusion™ leverer, samt posens detaljer i betragtning, så er det et godt bud på en allround-sovepose til kajakturen eller vandreturen i det fugtige og beskidte efterår. Soveposen leveres i en kompressionspose, hvilket halverer størrelse, som optages i oppakningen, og udvendige stropper gør det let at hænge posen til tørre, når du vågner med duggens små perler på brystet.

Udgivet d. 17. november 2014
Af Bo Skov Kristensen

Haglöfs

Cornus -3

Bedømmelsen

Jeg er begejstret for produktet og detaljerne med pudelommen og den dobbelte lynlås. Eneste minus er prisen, som detaljerne i sig selv ikke kan retfærdiggøre. Til 2000 kroner eller mindre kan du finde andre soveposer, som kan matche Cornus på varme og vægt, men som dog ikke har de samme detaljer, der trækker den samlede vurdering op.

8/10: Produktet fortjener applaus
Pudelomme, dobbelt lynlås, god isolering og lette justeringsmuligheder
Pris, vægt
Pris: 1999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind