Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs Eclipse Jacket

Haglöfs Eclipse Jacket

Eclipse Jacket er en skaljakke med Haglöfs’ egen membran Proof, som vi har sat på prøve i mod regn og slud.

De farveglade, svenske friluftseksperter fra Haglöfs har med Eclipse skabt en billigere skaljakke, men hvor kvaliteten stadig er i top. Det har de gjort ved selv at udvikle membranen i stedet for at købe sig til eksempelvis Gore-Tex eller eVent. Proof-membranen tåler et søjletryk på 15.000 mm, hvilket er et ganske pænt søjletryk, som burde kunne klare, at man sidder direkte i en vandpyt, hvilket jeg har prøvet, og det klarer den!

Proof er et 100 % genanvendt materiale, som igen kan nedbrydes efter brug. Derved skiller Proof sig i den grad ud fra andre membraner, da de ofte ikke kan nedbrydes, uden der udvikles en masse giftigt stads. Det er godt at se, at man kan lave noget, der er funktionelt, og som samtidig er miljømæssigt bæredygtigt.

Jakken har et virkelig godt snit med lang ryglængde og en god længde på ærmerne. Jakken har trevejsjusterbar hætte, en inderlomme, to lynlåslommer med net indeni, så man bare kan lyne op for lommen og på den måde have udluftning. Der er brugt gode lynlåse fra YKK, som dog ikke er laminerede og derfor ikke vandafvisende. En flap bag lynlåsen holder det meste vand ude, men hvis det er dagsregn, har jeg oplevet, at en smule vand siver ind. Men de kraftige og effektive enkeltvejszipper, åbner og lukker som en drøm, og i forhold til de laminerede lynlåse, så vil disse lynlåse med sikkerhed holde meget bedre.

Jakken har en god åndbarhed, som jeg især har testet på mountainbike, hvor den har holdt helt tæt, og uden at det føltes indelukket, som ellers ofte kan være et problem ved billigere membraner. I forhold til vandtæthed så har den også holdt tæt, også selvom der har været meget nedbør. Hætten kan justeres godt, så man både har udsyn og forbliver tør.

Dog er indersiden af materialet lidt gummiagtigt, så jakken er kold og klam mod bar hud, hvilket er generende i varmere klima. Dette er en 2,5-lags skaljakke, hvilket betyder, at lagene er smeltet sammen. Det betyder, at vægten kan komme langt ned, og Eclipse Jacket med en vægt på 355 gram er ikke en undtagelse. Slidstyrken i en 2,5-lags skaljakke er ikke den stærkeste, og man bør gå efter en 3-lags, hvis man ønsker noget kraftigere.

Eclipse Jacket er en skaljakke til cykelturen, weekendturen og de fleste outdooraktiviteter. Jakken holder regnen godt ude og har en fin åndbarhed. Men som med alle andre letvægtsskaljakker er det sårbarheden over for slitage, der er denne jakkes akilleshæl. Men alt i alt en god skaljakke til en fornuftig pris.

Rasmus Bech, Mandag, 18 november 2013, hits: 4519
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind