Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs Gram AM Q GT

Haglöfs Gram AM Q GT

Hvad kan terrænløbesko, og har man brug for sådan nogle i det danske terræn? Haglöfs har i samarbejde med løbebrandet Asics udviklet deres første trailrunning sko – Haglöfs Gram AM GT - der er designet til det skandinaviske terræn. Opdag Verden har testet kvindemodellen i det danske vinterlandskab.

At løbe i terræn afhænger af naturens beskaffenhed og er for de fleste et individuelt spørgsmål. For nogen vil det være at løbe på grus- og skovstier, for andre vil det være at løbe off-trail i skov, på mark eller i fjeldet. Man risikerer altså at løbe i mudder, vandpytter, krat, på sten og generelt i ujævnt terræn med forskelligt underlag. Uanset stiller forholdene krav til skoens design i form af slidstyrke, fodfæste, støtte og vandafvisningsgrad.

Dét, der synligt markerer, at Gram All Mountain GoreTex er designet til terrænløb er ydersålens markante og høje profilering, der på samme måde som et bildæk er designet til at lede vand og skidt væk. Jeg havde et virkelig godt greb i underlaget – selv ved hurtige retningsskift i vådt og ujævnt terræn. Mellemsålen er Asics Solyte med GEL-støddæmpning på bagfoden.

Den er desuden forsynet med en såkaldt rock protection plade, der stiver sålen og er stødabsorberende, og den levede bestemt op til formålet og gav ekstra komfort og beskyttelse mod sten og ujævnt terræn. Sålen og skoens relativt ’høje’ hældrop på 8 mm matcher en naturlig løbestil, hvor man over længere distancer ikke skal være bange for nedslag på hælen på grund af trætte lægge. På de længere distancer kommer Haglöfs Gram AM Q GT også til sin ret med sin forholdsvis lave vægt på 250 gram i størrelse 38.

Skoen har GORETEX-membran på oversiden, og derved har Haglöfs forsøgt at imødekomme behovet for at holde fødderne tørre på mudrede og til tider vandfyldte skovstier. Jeg er generelt skeptisk med hensyn til GORETEX i sko. Både i forhold til hvor hurtigt membranen fyldes af skidt og smuds samt skoens nedsatte åndbarhed, hvis man sveder meget om fødderne. Med Gram AM GT blev jeg positivt overrasket ved løb i sne, hvor jeg tidligere har oplevet at få våde fødder – det gjorde jeg ikke med disse.

Til gengæld blev mine fødder relativt våde ved løb på stier med vandpytter. Membranenes levetid er måske irrelevant at medtage her, da man ofte vil udskifte et par løbesko, langt før GORETEXEN er slidt op. Jeg er i modsætning til min skepsis omkring GORE-TEX i løbesko glad for modellens anti gravel tounge (anti grus-tunge) i snørebåndsområdet, der skal forhindre småsten, sand eller andet smuds fra underlaget i at trænge ind i skoen under træning. Dette synes at fungere fint, selv under flere kilometer på sand og grus. Forfodspartiet er relativt bredt, hvilket giver god støtte på ujævnt underlag, dog oplevede jeg, at min smalle fod ’rutschede’ rundt.

Vibe Sørensen, Onsdag, 13 marts 2013, hits: 4279
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind