Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs L.I.M. Crown Jacket

Udstyrstest

Haglöfs L.I.M. Crown Jacket


Tre gange så åndbar som de fleste skaljakker

Yderst tynd og let skaljakke fra de svenske friluftseksperter. Med 20.000 mm i vandsøjletryk og en åndbarhed på 60.000 g/m²/24h er det her ikke en helt almindelig skaljakke – faktisk er skaljakken tre gange så åndbar som de fleste skaljakker.

Det kan tydeligt mærkes, at Haglöfs L.I.M. Crown Jacket er meget, meget åndbar. Man bliver ikke fugtig indvendig, som man ellers kan med skaljakker på, og man kan holde ud at have skaljakken på i længere tid end normalt.

Det er ofte mere behageligt at vandre i en softshell eller andet materiale, der kun er vindtæt, frem for i en vandtæt skaljakke, men jeg må indrømme, at der ikke er langt fra komforten i et kun vindtæt produkt til åndbarheden i vandtætte L.I.M. Crown Jacket.

Med sine kun 200 gram kan man desuden næsten ikke mærke, at man har jakken på. Det, jeg har puttet i lommerne, har de ofte vejet mere end selve jakken.

L.I.M. Crown Jacket er lavet i en særlig udgave af Haglöfs egen PROOF™ trelagsmateriale i 100% polyamid. Ydrematerialet er i et imponerende tyndt 6D ripstop polyamid med en høj rivstyrke i forhold til tykkelsen. Man skal ikke rende ind i et brombærkrat med jakken, men til brug med rygsæk, til løb, vandring osv. er det intet problem med styrken.

Jakken har to lommer med vandafvisende lynlåslukning. Placeringen af lommerne er efter min smag lidt speciel. Det virker lidt til, at der i placeringen er taget mere hensyn til jakkens udseende, end til hvad der fungerer bedst muligt.

Jakken har en let vandafvisende lynlås, som på grund af sin fine struktur er noget træg at åbne og lukke. Det er en let jakke, men lynlåse er sårbare, og der skal efter min mening ikke spares på dem. Der er ikke udluftning under armene, men der skal også noget varmt vejr og en høj luftighed til, før man begynder at tænke på, at det kunne være rart.

Holder den dig tør?
Med sit allround søjletryk og vandskyende, fluorcarbonfri imprægnering er jakken lige så vandtæt som andre skaljakker med lignende søjletryk. Jakken er tynd, og den kan godt blive fugtig indvendig, når den udsættes for massiv regn, men alle skaljakker vil bukke under for ekstrem nedbør på et tidspunkt, og det sker lidt hurtigere med de helt tynde skaljakker.

Skal man vandre med stor oppakning over længere tid, vil jakken nok bukke under for trykket fra skulderremmene, men i kombination med en dagsturs- eller hytte til hytte-rygsæk er det ikke et problem med en tør inderside.

Jakken kan med sin justerbare hætte slutte tæt om hovedet; både med hætten oppe og nede. Skyggen på den justerbare hætte er ikke så stiv som på kraftigere jakker, og den er lidt for blød til min smag, men den fungerer og følger fint hovedets bevægelser.

Jakkens tætslutning omkring halsen er helt sublim, hvilket gør den meget komfortabel at have på.

Sikkerhed
Udover at beskytte mod vind og vand, så er der yderligere en ting, som L.I.M. Crown Jacket kan beskytte imod: Med en RECCO® reflektor indbygget i hætten er det muligt for helikoptere med en særlig søger nemt at finde én, hvis man skulle få brug for det.

Denne nyere teknologi, som oprindeligt er udviklet til lavinefare og skiløb, er nu udviklet til dem, som bliver væk i vildmarken.

Et stort plus i vores bog.

Udgivet d. 22. juli 2020
Af Rasmus Simonsen

Haglöfs

L.I.M. Crown Jacket

Bedømmelsen

SkaljakkerSkaljakkerL.I.M. Crown Jacket er en tynd, let trelagsskaljakke, som særligt gør sig bemærket med sin høje åndbarhed. Åndbarheden er netop, hvad der gør jakken unik, da det giver en yderst god komfort, selv hvis det øser ned, eller vinden er kraftig.

8/10: Produktet fortjener applaus
Pasform, stor komfort, høj åndbarhed, vandtæt, let og kompakt, RECCO®
Lommers placering, træg lynlås
Pris: 2.700,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind