Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs L.I.M Low

Udstyrstest

Haglöfs L.I.M Low


Man plejer at sige, at ét kilo båret på fødderne, rent energimæssigt, svarer til fire kilo båret i en rygsæk. I så fald er der meget at hente ved at anskaffe sig de nye Haglöfs L.I.M Low, der med sine sølle 200 gram per sko er en af de letteste vandresko, vi har testet her på Opdag Verden.

Når man tager Haglöfs L.I.M (Less Is More) Low op ad æsken, får man sig en overraskelse. De er nemlig utrolig lette, og hvor man godt kunne frygte, at den lave vægt ville gå ud over skoens komfort og holdbarhed, er oplevelsen den stik modsatte. Der er nemlig rigtig meget sko pakket ind i de 200 gram, hver sko vejer: De sidder behageligt på foden, føles som en ’rigtig’ sko, og i den tid, vi har testet dem, har der ikke været tegn på slid.

Skoen er en del af den minimalistiske bølge, der finder sted blandt skoproducenterne. Sålen er således meget bevægelig, og der er kun fem millimeter ’drop’ fra hæl til forfod. Hvis man aldrig har vandret i minimalistisk fodtøj, kan det derfor anbefales at gå lidt langsomt frem og vænne fødderne til den øgede belastning. Når man først lærer det, vil man dog have langt stærkere fødder og underben samtidig med at risikoen for skader bliver nedsat.

Det lave fald fra hæl til forfod føles rigtig lækkert og meget naturligt, når man går. Belastningen på skinnebensmusklerne mindskes, man har en rigtig god kontakt med underlaget, og man får en mere naturlig skridtafvikling. Det er dog nok ikke en sko, man tager på og går 20+ kilometer med tung oppakning i. Så kan man i hvert fald forvente trætte fødder.

Godt greb, god beskyttelse
Sålen har et rigtig godt greb på de fleste overflader, egner sig bedst til løst underlag som grus og småsten, men klarer sig også godt på græs og glatte overflader. Mudder er den dog ikke glad for. Overdelen er lavet i åbent og åndbart mesh på det meste af skoen, men over tæerne har man valgt at bruge et vindtæt og vandafvisende materiale. Det er rigtig smart tænkt, da man derved lettere holder tæerne varme, og man undgår, at der plasker vand ind, når man sætter af. Samtidig går man ikke på kompromis med åndbarheden i resten af skoen – der er beskyttelse, hvor det er mest nødvendigt. En af de eneste ting, der irriterer lidt ved skoene, er de tynde snørebånd. De går let op, er trælse at binde med kolde hænder, og så må man gå ud fra, at det går lidt ud over holdbarheden, at de er så tynde.

Selvom det er en vandresko og ikke en løbesko, kunne jeg ikke lade være med at trække den ud på nogle af sporene i lokalområdet. Det blev til 18 kilometer med et stort smil på læben, da skoene viste sig at være rigtig fede at løbe i. Det kræver selvfølgelig, at man har den rigtige løbestil og lander på forfoden/midtfoden, men hvis man ellers er opmærksom på det, er der intet i vejen for at løbe en tur i skoene. Faktisk vil jeg anbefale at prøve det.

Alt i alt stor ros til Häglofs for at have produceret en utrolig let sko, der sidder fantastisk på foden og kan bruges til alt fra Camino-vandring over en løbetur i skoven til sommervandring i Skandinavien. Det er faktisk svært at se, hvad skoen ikke kan bruges til. Haglöfs L.I.M laves desuden også i en vandtæt GoreTex-variant, samt i en højere udgave, der giver lidt ankelstøtte.

Udgivet d. 25. maj 2014
Af Anders Aagaard

Haglöfs

L.I.M Low

Bedømmelsen

Det er dejligt at se, at mere minimalistisk fodtøj begynder at ramme (vandre-)skohylderne, og Haglöfs L.I.M får de varmeste anbefalinger med herfra. Haglöfs er lykkedes med at producere et produkt, jeg synes, der har manglet på vandremarkedet længe: En super let sko, med lavprofileret sål, god kontakt med underlaget og meget behagelig pasform. Der er ikke meget dårligt at sige.

8/10: Produktet fortjener applaus
Let, flot finish, holdbare, godt greb, god klimabeskyttelse, god åndbarhed.
For tynde snørebånd.
Pris: 1000 kroner,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind