Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs L.I.M. Mountain Proof Anorak

Udstyrstest

Haglöfs L.I.M. Mountain Proof Anorak


Anorak uden dikkedarer

Er mindre virkelig mere? Vi har testet en funktionel, simpel og holdbar anorak, som er designet ud fra tanken om, at mindre er mere.

Det er efterhånden en del år siden, svenske Haglöfs lancerede deres L.I.M.-serie, som står for Less Is More – altså selve minimalismens grundtanke, som udmønter sig i simple, funktionelle produkter, der ikke vejer så meget. Tanken er, at når der er færre overflødige funktioner, og det vejer mindre, kan man bevæge sig længere og nemmere i naturen og derfor få mere ud af mindre.

Personligt er jeg stor tilhænger af filosofien bag denne form for minimalisme, og mine forventninger til Haglöfs L.I.M Mountain Proof Anorak var relativt høje, da jeg skulle til at teste den – en anorak-jakke, som er kendetegnet ved ikke at have en fuld lynlås og er lavet i Haglöfs egen Proof-membran. Det er en 3-lags-udgave, vi har med at gøre her, som hedder Eco-proof og er lavet af 100 % genanvendte materialer; endnu en ting, som giver plus i bogen.

Membranen har et vandsøjletryk på 20.000 og en åndbarhed på 20.000g/m2/24h. Omsat til normalt sprog betyder det, at den placerer sig relativt okay i feltet. Gore-Tex-membranen, som de fleste kender, har typisk en vandtæthed på 28.000 og åndbarhed på 20.000 eller højere.

Simpel og funktionel
Vægten for en large ligger på ca. 270 gram, hvilket placerer den i letvægtskategorien, men den kan dog stadigvæk tåle en god del tæsk, deraf navnet ”Mountain”. Rent opbygningsmæssigt er den meget simpel med en brystlomme, velcrojustering i ærmerne, enhånds-justerbar hætte med en god kant og elastikjustering for neden – og det er det. Spørgsmålet er så, om man kan lide en anorak? Ulempen er selvfølgelig, at man ikke kan åbne hele vejen op, at den er lidt mere besværlig at komme i, og du ikke kan udlufte helt så nemt foran som på en jakke med fuldlængde lynlås. Fordelen er, at du sparer lidt vægt.

Anorakken er funktionel i brug, fint vandtæt, har en god hætte og er pakbar. Stoffet er, som det også er tilfældet med Gore-tex, knitrende og ikke super behageligt dog uden at være decideret træls. Der er dog efter min mening bedre stoftyper på markedet, hvis ”next to skin” komfort betyder meget for én.

Alt i alt er det en solid, velgennemført jakke uden de store dikkedarer, som følger L.I.M.-filosofien fint. Til bjergbrug savner jeg dog stiklomme, underarmsudluftning og lidt detaljer, som gør, at man kan tilpasse den til de meget skiftende vejrforhold uden at skulle af med jakken. Derfor ender den mere som en ”almindelig” jakke til vandreture – og der kan man få både billigere og lettere jakke, som gør sig bedre. Så efter min mening skyder den lidt forbi både vandrebrug og bjergbrug, hvor den både er lidt for lidt og lidt for meget og derved bliver sådan lidt, ja, midt i mellem.

Udgivet d. 3. juli 2019
Af Kaare Meldgaard

Haglöfs

L.I.M. Mountain Proof Anorak

Bedømmelsen

Haglöfs L.I.M Mountain Proof Anorak placerer sig lidt mellem to kategorier; virkelig letvægts og funktionel bjergjakke. Den er ikke helt let nok til virkelig at være let, og den har ikke helt nok detaljer til at være maksimalt brugbar som bjergjakke. Men det er højkvalitet, fint og med bæredygtigt materialer – dog med en pris, som nok er lidt høj, i forhold til hvad man får.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Dejligt simpel jakke uden alt for mange unødvendige lommer, holdbart stof, åndbar og relativt behagelig.
Ingen udluftning under armene, lidt poset snit (giver dog mening til vinterbjergbrug), falder lidt mellem to kategorier, mangler detaljer til bjergbrug, lidt tung/dyr til almindelig vandring, ikke ultralet og ikke så slidstærk, som man ser ved mange rigti
Pris: 2.900,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind