Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs L.I.M Pant

Udstyrstest

Haglöfs L.I.M Pant


Skalbukser til det meste

Det her par lette skalbukser er en del af Haglöfs L.I.M-serien – ”Less Is More” – og lever fuldt op til mantraet ved at være let pakkelige, veje lidt og skåret helt ind til benet på den gode måde.

Det er sjældent en fornøjelse at have vandtæt beklædning på benene, men L.I.M. Pants er meget behagelige med formsyede knæ og en slank pasform. Elastisk i taljen giver en god pasform; dog har man ikke mulighed for at stramme dem mere ind.

Skalbukserne har en lamineret lynlås i gylpen, og de vandafvisende lynlåse i fuld længde på hvert bukseben gør det let at få dem af og på, selv med vandrestøvler på. Du kan også lyne ned oppe fra og dermed få ventilation til benene.

I fodenden er der en justerbar elastiksnøre i kanten af buksebenet, så du kan lukke skalbukserne tæt om benet. I livet er der elastikkant i hver side, som giver en god komfort, hvis størrelsen passer lige i skabet, hvilket den heldigvis gør ved mig. Er man høj, men smal, kan en elastiksnøre med justering gøre pasformen bedre ved at kunne tilpasse livvidden.

Føles bedre mod huden
L.I.M Pants vejer kun 225 gram i en størrelse large. Med 30D nylon opnås et superlet materiale med en mini-ripstop-vævet overflade, der er lamineret direkte på en GORE-TEX Paclite® Plus 2,5-lags-membran. Det giver et søjletryk på 28.000 mm og en uovertruffen styrke i forhold til tykkelse.

Det nye, forbedrede Paclite® Plus-beskyttede dry-touch, kulstofforstærkede tryk giver god komfort og en mindre klam fornemmelse mod huden. Der er ingen forstærkninger på knæ, bag eller fodende, men tykkelsen og kombinationen af Paclite® Plus og et ydre i nylon virker ikke sårbar. Jeg har brugt skalbukserne til diverse aktiviteter og har på intet tidspunkt været begrænset af styrken.

Jeg har brugt GORE-TEX Paclite®-produkter før, så jeg var spændt på, om jeg kunne mærke nogen forskel på den nye Paclite® Plus. Det kan jeg. Jeg kan tydeligt mærke og se forskel hovedsageligt på indersiden, som er mere solid og føles bedre mod huden og udover andet tøj.

Det bedste er, at de ikke bliver så klamme mod huden, og at åndbarheden er god. Generelt er der en god pasform ved sammensætningen af materialer, og man får slet ikke den der tunge, knitrende fornemmelse af regnbukser.

Haglöfs benytter RET-skalaen til at måle åndbarhed, og her får L.I.M. Pants <6, hvilket er i kategorien ’meget åndbar’.

Der findes mere åndbare produkter, men L.I.M. Pant er åndbare og behagelige at have på – også til aktiv brug.

Udgivet d. 25. marts 2021
Af Rasmus Simonsen

Redaktionen anbefaler

Haglöfs

L.I.M Pant

Bedømmelsen

L.I.M Pant er et par allround-skalbukser med gode detaljer og styrke i forhold til vægt og pakkevolumen. De har fuld lynlås, så de er nemme at få af og på, og der er god mulighed for udluftning. Bukserne er såvel lette som kompakte og kan altid ligge i rygsækken, hvad end det er på vandretur i vanskeligt terræn eller til brug til og fra arbejde.

9/10: Wow, vi er imponerede
Fuld lynlås, vandafvisende lynlåse, åndbarhed, finjustering med elastik i kanten af buksebenet, elastisk materiale i taljen, stærkt men let nylonmateriale, vægt.
Ingen forstærkninger, ingen justerbar elastik i taljen.
Pris: 1600,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind