Du er her:

Haglöfs Lute Shirt

Selv om udvalget af praktiske og funktionelle vandreskjorter til kvinder efterhånden er enormt, ligner mange stadig krympede udgaver af en herrestørrelserne, og der kan være langt mellem flot, feminint design, der både holder på tur og i hverdagen.

Endelig noget der ikke er trøstesløst. Sådan tænkte jeg, da jeg for første gang så Haglöfs’ Lute, der er en let og tynd vandreskjorte, der er designet til kvinder. Det der adskiller Haglöfs-skjorten fra alle de andre, er at man ikke knapper den hele vejen, men trækker den over hovedet som en slags anorak. Ikke alene er det en fordel når man har rygsæk med hoftebælte på, men det får den også til at se mere feminin ud. 

Faktisk er det lykkedes svenskerne at skabe en praktisk vandreskjorte, der rent faktisk ligner tidens mode, og uden problemer vil kunne bruges til et par jeans, hvis du vil se lidt pæn ud på rejsen eller i hverdagen. Men det er ikke en outdoor-skjorte for ingenting. Når man bærer tung rygsæk, kan det mærkes, at skulderstykket er syet, så der ikke er nogle syninger, der generer eller gnaver sig ned i skuldrene i løbet af dagen.

Der er også tænkt bæredygtigt, og skjorten er således lavet i genanvendte materialer, ligesom det ikke er noget problem at skylle skjorten op og tørre den i løbet af turen. Ærmerne er meget korte og kan rulles så langt op, at skjorten med et snuptag kan forvandles til en top, hvilket kan være rigtig praktisk på de varme trekkingdage, hvor man ikke kan få udluftning nok. Men alt har en pris, og Lute Shirt er ikke en trekkingskjorte, der kan anbefales som den eneste skjorte man medbringer på turen.

Manglen på lange ærmer og det meget tynde stof gør nemlig, at den stort set ikke giver beskyttelse i dårligt og omskifteligt vejr. Det er for os et mysterium, hvorfor Haglöfs har valgt at sætte lommer på skjorten. De er for små, og kan ikke lukkes, så i praksis er de mere eller mindre ubrugelige, hvis man skal sikre små værdigenstande som kamera eller penge.

, Lørdag, 28 august 2010, hits: 5258
Log ind