Du er her:

Haglöfs Nevluk Q Jacket

En fuldstændig vandtæt og i høj grad åndbar jakke, som tilmed er foret og varm. Er den kombination virkelig mulig? Bliver man ikke bare gennemblødt af sved, når man cykler på arbejde, eller når pulsen stiger på vej ned af skibakkerne? Lærke har testet kvindemodellen Haglöfs Nevluk Q.

Det første jeg tænkte, da jeg fik Haglöfs Nevluk ind af døren var: ”Wow, en fed jakke.” Begejstringen dalede dog lidt, da jeg fik jakken på. Umiddelbart var jeg ikke imponeret over pasformen. Jeg har testet jakken både i S og M, og hvor M posede lidt for meget, var S for kort i ærmerne og i længden. Jeg kunne derfor have ønsket lidt mere indsnit – især foran, men det er muligt, at den sidder bedre på andre.

Hvad jakken ikke har i pasform, viste den sig hurtigt at have i brugsværdi. Jo mere jeg har gået med den, jo mere forelsket bliver jeg, og jeg har efterhånden svært ved at få andet på, når jeg går ud af døren. Den er simpelt hen så dejlig blød og varm! Især den fleeceforede hagebeskyttelse er jeg bare SÅ vild med.

Kombinationen af Gore-Tex og fiber gør denne jakke perfekt til den våde danske vinter. Den sikrer høj komfort ved middel aktivitetsniveau i koldt og regnfuldt vejr. Den forede hætte er justerbar og slutter rigtig godt til omkring ansigtet samtidig med, at skyggen beskytter mod regn, blæst og kulde. Den er derfor perfekt til cykelturene på arbejdet, vandreture i vintertiden og som fed hverdagsjakke.

Haglöfs Nevluk begrænser sig ikke kun til brug herhjemme - den har bestemt også sin berettigelse på skituren, bjergvandringer og lignende aktiviteter i forholdsvis koldt vejr. Men som alle produkter har Haglöfs Nevluk også sine begrænsninger, og den bør ikke sammenlignes med de hardcore dunjakker til de høje bjerge, men det er den selvfølgelig heller ikke lavet til.

Med denne jakke får du høj grad af bevægelsesfrihed, da foret i ærmer og hætte er tyndere end omkring torso. Dette betyder også, at jakken med sine 695 gram (størrelse medium) er et let alternativ til mange andre fiberjakker.

Alt i alt er det en god og praktisk jakke, som får dig tør og varm gennem den danske vinter og på årets skitur. Jakken fås også i en herremodel.

Lærke Stewart, Torsdag, 16 februar 2012, hits: 5951
Log ind