Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs Ridge Men

Udstyrstest

Haglöfs Ridge Men


Ridge har efterhånden været på markedet i et par sæsoner, men noget nyt i denne sæson er, at den fås uden Gore-Tex. Vi har haft den nye lædersag med på tur i det danske. 

Efter Haglöfs blev opkøbt af Asics for nogle år tilbage, er der sket meget med udviklingen af fodtøjet, som bærer præg af Asics store viden og tekniske kunnen på området. Ridge indeholder bl.a. en SpevaFoam™ mellemsål, som sikrer en god styrke og stødabsobering sammen med GEL™-teknologien.

Ydersålen er i en blanding af AHAR™ gummi og Wet Grip Rubber™, som sikrer styrke og stabilitet på alverdens typer underlag. Sålen fungerer således sublimt i forskellige typer terræn, og der er et godt greb, selv når jeg har vandret på glatte sten eller en ujævn skovbund. 

Ridges overflade består af 1,4-1,6 mm olieret nubucklæder, hvilket endda er certificeret bæredygtigt læder. Indvendig er et syntetisk materiale, som sikrer god åndbarhed og komfort.

Læderet kan plejes med voks, og man kan dermed nemt tilpasse skoen alt efter tur. Jeg synes, at det er skønt med sko uden Gore-Tex, da åndbarheden er noget bedre i varmere vejr. Ridge er ideel til dig, der får varme fødder, men ønsker en sko, der kan gøres smuds- og vandafvisende.

En lædersko er selvfølgelig ikke helt så åndbar som en åben mesh-sko, men tilgengæld har man en høj styrke og mulighed for at gøre skoen vandafvisende. 

Kælet for detaljen
Man kan mærke, at der er kælet for detaljen. Jeg sætter stor pris på, når man tænker styrke ind i fodtøj, som ellers hurtigt bliver slidt af den store belastning, som sko konstant udsættes for.

Jeg er især begejstret for forstærkningen med Ecsaine® i hælen, som er det sted i skoen, der oftest går i stykker. Ecsaine® minder om ruskind, men er et syntetisk materiale med en utrolig høj styrke og komfort. Derudover har Ridge gummiforstærkning på hæl og tå, som beskytter skoen mod skarpe sten og andet. 

Ridge Men har en fantastisk indersål med gel i hælen, en god svangstøtte og en dyb hælekop til at fordele trykket. Det er tydeligt, at indersålen ikke bare er en standardsål, da den er noget mere teknisk opbygget end såler, man normalt får med sine sko.

Indersålen har faktisk været så god, at jeg har udskiftet sålen i andet fodtøj.

Hvad kan den bruges til?
Om du skal bruge en vandrestøvle eller vandresko er næsten et religionsspørgsmål. Jeg synes, at det er skønt at gå i en sko, da det giver stor frihed på ture med let oppakning. Man får ikke ankelstøtte, så vandreskoen Ridge er ideel til få kilo på ryggen og ikke alt for hårdt terræn. 

Ridge Men vejer 466 gram per sko, så det er ikke en speciel tung sko, selvom den er i læder. Det er også en let følelse at vandre med skoene. Ridge har en god stabilitet og et godt greb i terrænet og er meget allround til rejse- og vandrebrug.

Pasformen i skoen passer mig godt, men har du en bredere fod, er det ikke sikkert, at der er plads nok ved forfoden. 

Alt i alt er det en gennemført sko. Det eneste, jeg kan sætte en finger på, er, at der ikke er læder på hele pløsen, hvilket højest sandsynligt er et spørgsmål om pris.

Udgivet d. 3. september 2018
Af Rasmus Simonsen

Haglöfs

Ridge Men

Bedømmelsen

Haglöfs Ridge er en gennemført sko i læder med fine detaljer, der sikrer en god komfort. Da Ridge ikke har en vandtæt membran, er skoen ikke så varm at have på. Læderet gør det muligt at tilpasse skoen til typen af tur, idet den kan gøres mere eller mindre åndbar og vandafvisende ved påførelse af voks.

9/10: Wow, vi er imponerede
Læder, en meget stor brugsflade, god udtagelig indersål, forstærkning i hælen, mange gode teknologier, gummiforstærkning, GEL™
Pløsen ikke i læder
Pris: 1.199,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind