Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs Roc Fusion Pant

Udstyrstest

Haglöfs Roc Fusion Pant


Bukser med bjerg i

Med buksemodeller som Roc II Mountain og Mid II Flex Pant kan Haglöfs bryste sig af komfort og holdbarhed. Men er det muligt at kombinere de to verdener i ét par bukser?

Komfort og kvalitet er de to ord, man allerhelst vil høre, når man kigger efter nye vandrebukser. Det er en beklædningsgenstand, man ifører sig flere dage i streg, men på samme tid skal de kunne holde til slid fra klipper, regn og vind.

Svenske Haglöfs har forsøgt med buksen, der meget passende hedder Roc Fusion Pants. Det er et forsøg på at blande de kraftige materialer og detaljer fra friluftsbukser til bjergbrug med de bløde, lette og luftige detaljer fra sommer- og vandrebukser. Vi har slæbt dem gennem tykt og tyndt for at se, om dette miks er en succes.

Home Sweet Home
Materialet i bukserne er lavet i to sammenhængende lag. På overfladen har man en Cordura-polyamid og inden under en blød polyesterbagside. Det giver bukserne en glat overflade, der er smuds-, vand- og vindafvisende, og et blødt indre der nærmest har en jogging-buks-følelse over sig. Det er en utrolig komfortabel blanding, der sammen med et 4-vejsstrækbart materiale og en kile mellem benene giver en stor bevægelighed.

Roc Fusion Pant består af en masse forskellige paneler, som er lagt efter kroppens bevægemønstre og gør, at buksen følger én gennem hele bevægebanen, om det så er, at man klatrer på en klippeside eller vandrer 25 kilometer på en dag. I livremmen sidder der to elastikstykker bagpå, som giver en god pasform omkring hoften. Livremmen er desuden foret med blød polyester, som giver en behagelig fornemmelse, selv med et hoftebælte der klemmer ind.

Mur mod elementerne
Roc Fusion har som sagt en kraftig polyamidoverflade fra Cordura, som blandt andet bruges i mange high-end-teltes bardunsnore. Det er utrolig slidstærkt, og blandet med elastan giver det den enorme strækbarhed. På indersiden af begge ben-ender sidder der et ekstra laminat, der giver en større slidstyrke ved vandring med støvler og endda også crampons. Og det er hernede ved laminatet, at Roc Fusion Pant endeligt skiller sig ud fra de fleste andre friluftsbukser på markedet.

Hernede er der monteret snefang. De kan knappes fra hinanden i siden, og sammen med en lynlås, der løber på ydersiden af hvert ben, foldes op. Her må jeg dog indrømme, at det lidt føles som om, Haglöfs har haft to visioner.

For det første at de kan ”fjernes”, og for det andet at man ikke behøver at indstille en lynlås hele vejen rundt ved benet. Dog giver løsningen to lidt ligegyldige knapper, hvor man kunne forestille sig, at der var en bedre løsning, der også gjorde det muligt at lukke snefanget helt sammen om benet.

Fusion i fuldt flor
Man kunne forestille sig, at en buks der kan bruges til bjergbrug og vandring måske bliver for varm og tung til andre ting. Men buksen er relativt let med en vægt på kun 500 gram. Desuden har du langs ydersiden a hvert ben en udluftningsport, der følger næsten hele overbenet.

Udluftningen er selvfølgelig med snefang, så sne ikke kan trænge ind. Det giver altså en stor thumbs up her fra redaktionen. Lynlåsene til udluftningen er sammen med lynlåsene på buksens stiklommer nemme at nå og bruge, selv med handsker på. Desværre har de valgt at placere en ekstra lomme på låret, der flugter med udluftningen. Det giver en akavet tilgang til lommen, og størrelsen af lommen betyder, at den sidegående lynlås gør den svær at putte alt for store objekter i.

Udgivet d. 6. september 2019
Af Jeppe Gabriel Spence

Redaktionen anbefaler

Haglöfs

Roc Fusion Pant

Bedømmelsen

Roc Fusion Pant er en fremragende friluftsbuks med nogle utroligt behagelige materialer og en komfort, der er svær at matche fra mange andre friluftsbukser. Dens tekniske kunnen halter lidt bagefter med gode løsninger, der dog overskygges af få ikke vellykkede indslag. Alligevel vil vi sagtens kunne anbefale denne lækre outdoorbuks til din næste fjeldtur, om så du skal til Norge, Alperne eller Nepal.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Utrolig komfort, høj slidstyrke, udluftning og god pasform
Underlig placeret lårlomme, dårlig indstilling i snefang.
Pris: 1.600,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind