Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs Rugged Flex Pant

Udstyrstest

Haglöfs Rugged Flex Pant


Let til bens

Rugged Flex Pant er lidt en blanding af Haglöfs to mest kendte bukser; Mid Flex Pant og Rugged Mountain Pant. Buksen har taget den gode smalle pasform og lette design fra den ene buks og detaljer samt styrke fra den anden buks. Vi har haft buksen med ude på stierne og i lejren.

Rugged Flex Pant består af en blanding af et slidstærkt og et mere fleksibelt materiale på knæ og bag. Bukserne har to lynlåshåndlommer og en lårlomme. I livet giver et fleksibelt materiale på et lille stykke i hver side i livet rigtig god fleksibilitet og pasform. Detaljen giver en bedre bevægelsesfrihed i forhold til den faste velcrolukning, andre bukser normalt benytter.

Ved lukning af buksen ved livet er der, lidt atypisk, to knapper over hinanden, der fordeler trykket og får buksen til at sidde bedre om livet; uden folder og uden at trykke ind på maven. En enkel, men god løsning.

Pasformen er generelt smal, men på en meget komfortabel måde, da de fleksible materialer følger kroppen. En velcrolukning for enden af hvert bukseben gør det muligt at lukke buksen helt tæt om benet.

Jeg har udfordret bevægelsesfriheden og pasformen ved at klatre i bukserne. Her har jeg strakt bukserne til yderkanten, hvor de på imponerende vis bare har fulgt med. At man ikke tænker på, at man har bukserne på, er en rigtig god indikation på, at pasformen er i top.

Bukserne fås i tre længder. Førhen har jeg brugt ”Regulær” i Haglöfs bukser, men de er lige korte nok i denne model, så jeg skulle have haft en ”Long”.

Lette, strækbare og overraskende åndbare
Bukserne vejer ikke mere end 410 gram, selvom de har en medium tykkelse og fin styrke. Rugged Flex Pant er ideel til de fleste typer af ture, men man skal ikke regne med, at det er en sommerbuks.

Buksen består af to slags materialer, hvor det strækbare er en firevejs stretch Flexable™ i 90% polyamid og 10% elastan i en tykkelse på 207 g/m². Hovedmaterialet er et Climatic-materiale i 95% polyamid og 5% elastan i en tykkelse på 268 g/m².

Begge materialer har en Bluesign-certificering. Som det ses på blandingsforholdene, så har begge materialer en del elastan, som giver en god strækbarhed, selv i det kraftige hovedmateriale. Buksen har desuden en fluorcarbonfri DWR-behandling, der gør dem vand- og smudsafvisende.

Der er ingen udluftning i Rugged Flex Pant, men materialet er overraskende åndbart, og jeg har ikke haft behov for at lyne op. Det vil muligvis være noget andet på en varm forårsdag, men til generel vandrebrug har buksen en god kombination af at holde vind ude og holde benene varme – samtidig med, at man kan komme af med varmen.

Udgivet d. 23. marts 2020
Af Rasmus Simonsen

Redaktionen anbefaler

Haglöfs

Rugged Flex Pant

Bedømmelsen

bukserRugged Flex Pant fra Haglöfs er et par glimrende friluftsbukser til det meste. De har udsøgt pasform og bevægelsesfrihed. Materialer og detaljer er i top. De har et enkelt udseende, mange farvekombinationer og fås til en rimelig pris. Alt i alt giver det en bred brugsflade til et rigtig godt produkt.

9/10: Wow, vi er imponerede
Den tætte og komfortable pasform, fleksibilitet, styrken i forhold til tykkelsen, lynlåslommer, Bluesign-certificering, tæt lukning om benene, elastikdetalje i livet, dobbelt lukning med knapper
Ingen udluftning, benlængden er kortere end andre modeller fra Haglöfs
Pris: 1.200,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind