Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Haglöfs Rugged Mountain Pant

Udstyrstest

Haglöfs Rugged Mountain Pant


Hårdfør friluftsbuks

Friluftsbuksernes svar på en Land Rover. Og selvom de er solide og kraftige, så føles de overraskende lette at have på.

Rugged Mountain Pant har faconsyede knæ, mulighed for justering af livvidde med velcro og benlukning, som er med til at give en rigtig god pasform. Der er løkker til bælte, stropper til fastgørelse af eventuelle seler og mange lommer: to sidelommer med lynlås, en baglomme med lynlås og to håndlommer.

Bukserne fås i tre benlængder, så du kan finde et par, der passer lige præcis til din kropsbygning. Benenden kan snøres ind med et fast materiale, og et plastspænde gør det muligt at slutte bukserne tæt om benet.

En snørebåndskrog kombineret med tilslutningen giver mulighed for en tætsluttende gaiter-funktion.

Når stropperne er spændt ind, er der et løst materiale tilbage, som kan puttes gennem løkker, for at det ikke sidder løst, men det har det med at ryge ud af løkkerne.

Stærke, strækbare materialer
Det er en solid buks, og det ses også på vægten på hele 800 gram i størrelse large. Alle syninger er desuden mindst dobbelte, og mange udsatte steder har endda tredobbelte syninger. Rugged Mountain Pants består af et meget robust Climatic™ (95% polyamid, 5% elastan), Bluesign-godkendt materiale i en tykkelse på 268 g/m².

På knæ og bag har bukserne et FlexAble™ (89% polyamid, 11% elastan), Bluesign-godkendt materiale i en tykkelse på 293 g/m². Det kan måske undre og bekymre at have et fleksibelt materiale på det mest udsatte sted på knæ og bag.

Men du har intet at bekymre dig om.

Materialet er virkelig stærkt på trods af sine let strækbare egenskaber. Det er et tredje materiale med forstærkninger nederst på buksen i hele 500D polyamid, som gør, at selv et brombærkrat ikke giver problemer.

Alle materialer har desuden en fluorcarbon-fri imprægnering, som gør materialet smuds- og vandafvisende.

Det er nogle tykke materialer, og det er derfor i køligt vejr ikke altid nødvendigt at have lange underbukser under. Det betyder også, at bukserne er for varme at have på forår og sommer, på trods af at der er udluftning på lårene.

Ventilationslynlåsene ved lårene er meget brugbare, når aktivitetsniveauet øges, hvad end det bare er på en tur i skoven, når luftfugtigheden er høj, eller på en bjergside hvor aktivitetsniveauet er højt.

Stadig i toppen
Opdag Verden har testet en tidligere udgave af Rugged Mountain Pant tilbage i 2012. Utroligt nok er prisen på bukserne kun steget med 100 kroner, hvor mange andre tekniske bukser er steget meget mere.

Der er sket noget med materialerne, som er blevet mere fleksible, og derudover har imprægnering og materialer fået en Bluesign-certificering – alt i alt gode forbedringer, der har gjort produktet endnu bedre. 

Udgivet d. 14. oktober 2020
Af Rasmus Simonsen

Redaktionen anbefaler

Haglöfs

Rugged Mountain Pant

Bedømmelsen

Rugged Mountain Pant er en kampvogn inden for friluftsbukser. Bukserne har kombineret sin høje styrke med en høj komfort og god pasform, der gør det til en fornøjelse at have bukserne på.

9/10: Wow, vi er imponerede
Slidstærk, pasform, udluftning, fleksibilitet i forhold til tykkelse, lukning af benende, snørebåndskrog, lommer på låret, velcro-justering af livvidde
For varm til forår og sommer, ekstra materiale ved lukning af benende
Pris: 1.400,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind