Du er her:

Haglöfs Skarn Pants

Svenske Haglöfs har i de senere år udvidet og målrettet deres kollektioner imod en bred pallet af sportsgrene og friluftsaktiviteter. Vi kigger her nærmere på Haglöfs Skarn Pant, som er svenskernes bud på en funktionel og yderst smidig buks.

Til sammenligning med Mountain Equipment Stretch Pant, som vi også har kigget på i denne udgave, så minder de to modeller en del om hinanden – Skarn Pant har dog en lidt anden brugsflade. Skarn-buksen adskiller sig fra Stretch Pant ved at være væsentligt tyndere i materialet og have en helt anderledes pasform. FlexAble, som materialet hedder, er et 4-vejs strækbart materiale, der ikke indeholder en egentlig membran, men får dets vind- og vandafvisende egenskaber ved at behandle overfladen med DWR (Durable Water Repellent).

Denne behandling er dog ikke så slidstærk som tidligere, hvilket skyldes, at man af miljøhensyn har fjernet de skadelige PFOS/PFOA samt flourocarbon stoffer, og det kræves derfor, at du ved hyppigt brug skal genimprægnere bukserne for at bibeholde disse egenskaber. Tøjindustrien er i de senere år er blevet mere miljø- og ansvarsbevidste, og denne tendens gør Haglöfs sit til at efterleve. Skarn Pant hører således under deres ’bluesign’-produkter, der sikrer, at minimum 95 % af tekstilerne er produceret uden brug af miljøskadelige stoffer, at de er produceret under ordentlige arbejdsforhold og at forbruget af vand og elektricitet er reduceret mest muligt.

Hvad angår pasformen, så har Skarn Pant et smalt fit og er således designet til at være en letvægtsbuks, der kan bruges til de fleste forskellige outdooraktiviteter, herunder klatring og vandring. Her på redaktionen havde vi dog lidt svært ved at finde en person, hvorpå buksen sad fuldstændig perfekt, idet både buksens længde og smalle snit kræver en passende anatomi, som bedst kan beskrives som lange, tynde ben samt en lille topmave. Men regn med at de sidder lidt stramt om låret. Vi fik dog travet en del kilometer og klatret lidt højdemeter, og der klarede buksen sig helt udmærket. Ydermere er buksen så tynd og let, at den er yderst velegnet til aktiviteter med høj puls og i sommerhalvåret.

Skarn Pant er udstyret med to stiklommer, en lomme bagpå samt en på højre lår, alle i mesh og med lynlås. Et passende antal og i størrelser, hvor du har plads til både mobil, pung og kort. Herudover er der kevlar forstærkning ved indersiden af buksebenet, som vil beskytte buksen mod slid fra vandrestøvlen, steigeisen eller turskiens stålkant. Buksebenets diameter kan udvides og give plads til både vandre- og randoneestøvlerne. Det integrerede bælte løber i paneler rundt buksekanten, men der er fint plads til eksempelvis en Leatherman, som dog skal kunne monteres uden at skulle have bæltet af, da det er ganske besværligt at sætte på igen.

Bo Skov Kristensen, Torsdag, 06 juni 2013, hits: 5729
Log ind