Helsport Fjellheimen Superlight 3 Camp

Det perfekte fjeld-telt
Helsport har mere end 50 års erfaring med at producere telte, og dette skinner igennem på det nye Fjellheimen Superlight 3 Camp. Nye materialer kombineret med teknisk know-how har givet et utrolig vindstabilt tresæsoners telt med en samlet vægt på kun 1,95 kilo.

Helsport Fjellheimen Superlight 3 Camp er en del af Helsports PRO-serie. Det er serien for den vægt- og volumenbevidste vandrer, og til den målgrupper er teltet noget af et pletskud. Teltet har en uhørt lav vægt i forhold til dens rummelighed og vindstabilitet.

Jeg har efterhånden prøvet en del forskellige tunneltelte, og tit kræver det lige et par forsøg, før man opnår den perfekte opsætning. Dette var dog ikke tilfældet med Fjellheimen Superlight 3. Helsport er simpelthen fantastisk pædagogiske, når det kommer til at vejlede i opsætningen. Der medfølger en grundig illustreret brugsanvisning og alle teltstænger er farvekodet, så man nemt kan se, hvor de skal sættes i.

Selvom jeg var alene om at slå det op, tog det mig ikke engang 10 minutter, og teltdugen var helt stram hele vejen rundt. Teltet står i det hele taget rigtig godt, og inderteltet rammer ikke på yderteltet, hvad jeg før har oplevet som et problem på tunneltelte.

Det er tydeligt at mærke på de forskellige dele, at der er tænkt meget over den samlede vægt: Teltstængerne er super tynde, det silikonebehandlede polyamid microripstop, man har brugt i yderteltet, føles helt silkeagtigt, og gulvet i inderteltet føles også helt uvant sammenlignet med andre telte. Man står i det hele taget med et indtryk af, at teltet føles lidt skrøbeligt, og man skal nok også, som med alt andet ultralight-grej, være lidt ekstra påpasselig med det. Jeg er dog ikke i tvivl om, at materialerne nok skal holde til en hel del. Og skulle uheldet være ude, ville både teltdug og teltstænger være nemme at reparere med det medfølgende reparationssæt.

Yderteltet tåler et vandsøjletryk på 3000 mm, hvilket er meget normalt sammenlignet med andre letvægtstelte. Derimod ligger bunden – med et vandsøjletryk på 4000 mm – i den lavere ende. I min test var det dog ikke noget, jeg mærkede noget til.

Sovesal?
Fjellheimen Superlight 3 Camp har en rigtig god og rummelig apsis. Man ville nemt kunne sidde i apsis og forberede sin frokost, hvis vejret skulle vise sig fra den grumme side – selvom det selvfølgelig ikke er tilrådeligt med åben ild i nærheden af teltet. Selve inderteltet (sovesalen) virker dog en smule småt i forhold til, at det er et trepersonerstelt. Man kan godt ligge tre personer i det, men man kommer virkelig til at ligge tæt. Sammenlignet med andre trepersonerstelte, er dette dog ikke nogen stor nyhed. Ofte vil det være sådan, at trepersonerstelte passer til to, og firepersonerstelte passer til tre. Men hvis man vælger, at nøjes med at sove to i teltet, har man god plads; god siddehøjde på 110 cm og med fin plads imellem hinanden.

Tunneltelte, hvor teltdugen lukker helt tæt på jorden, har som regel en god vindstabilitet, men til gengæld betyder det ofte manglende ventilation og dermed kondensproblemer. På Fjellheimen Superlight 3 har Helsport været så snedige at lave en rulleåbning i fodenden af teltet , så man kan åbne helt op og få noget mere luftgennemstrømning. Kombineret med to andre store ventilationsskakte mindskes kondensdannelsen til et minimum, og jeg har endnu ikke oplevet problemer med kondens.

Samtidig virker Fjellheimen Superlight 3 som et utroligt vindstabilt telt, og jeg ville ikke tøve med at tage det med på fjeldet. Jeg tror endda sagtens, det kunne tage nogle rimelig kraftige efterårsstorme. På vinterfjeldturen ville jeg dog ty til et telt med nogle lidt kraftigere materialer.

En lille anke i forhold til teltet er de medfølgende pløkker. De er meget tynde og meget trykfølsomme. Dem ville jeg nok udskifte med nogle lidt bredere titaniumspløkker, som giver et bedre fæste og som holder bedre. Der følger heller ikke nogle ekstrapløkker med, så der ville det være en god idé, at pakke et par ekstra pløkker for en sikkerheds skyld.

Alt i alt har Helsport Fjellheimen Superlight 3 efterladt et meget positivt indtryk på mig. Det virker som det perfekte telt til helårsbrug herhjemme og som tresæsoners brug i fjeldet. Alt sammen i en pakke, som vejer mindre end to kilo.

  • Mærke: Helsport
  • Model: Fjellheimen Superlight 3 Camp
  • Pris: 7200
Array
Array
Anders Aagaard, Fredag, 29 juni 2012, hits: 15492
Log ind