Hilleberg Anjan 3 GT


Hilleberg Anjan 3 GT er en udvidet udgave af Anjan 3, som vi testede sidste år. GT-modellen betyder, at der er tilføjet en større apsis, en ekstra stang, lidt ekstra gram og en del mere plads.

Det er svært at være andet end begejstret, når det har noget med Hilleberg at gøre. Teltene fra de svenske telteksperter er kendt for deres høje kvalitet og lave vægt, og denne model er ingen undtagelse.

Materialet er det yderst lette og slidstærke Kerlon1000 med et søjletryk på 2000 mm, som Hilleberg har vundet masser af priser med. Derudover består tunnelteltet af tre stænger i aluminium og ellers rigeligt med letvægtspløkker og barduner, som i alt kommer op på 2,4 kg, hvilket lige er 500 gram mere end Anjan 3. Anjan 3 GT har 2,8 m2 apsis sammenlignet med 1,4 m2 i Anjan 3, hvilket virkelig kan mærkes. Den store apsis rummer let bagage og plads til at kunne kokkerere uden at føle sig helt indelukket. Og hvis man er af sted flere sammen, så er det også let at tage inderteltet ned, og så er der god plads til at sidde flere sammen, uden at skulle bøje nakken for meget. I forhold til inderteltet er det ikke verdens største tremandskabine, men der er plads nok, så længe man holder bagagen uden for, og der kommer den store apsis jo helt til sin ret.

Anjan er udviklet til tresæsoners brug, og ved at hæve ydersejlet fra jorden og lave store net-områder i inderteltet er der de bedste forhold for god ventilation. Det må uden tvivl siges at virke perfekt, og kondens er ikke noget, jeg har bekymret mig om overhovedet. De løftede ydersejl betyder, at Anjan ikke er skabt til vintermånederne – dér bør man hive fat i Hillebergs Nallo-serie i stedet.

Anjan 3 GT er yderst let at slå op, og det tager ikke meget mere end 10 minutter første gang. Og det samme gælder, når det skal tages ned igen. Det er også nemt at slå både ydersejl og indertelt op hver for sig. Stropper og løkker er nemme at justere, og det er tydeligt, at kvaliteten er i top; eksempelvis er spænder og ringe til pløkker lavet i titanium. Der er én indgang på siden af teltet, men den forreste del af apsis kan rulles op, så man får en ’tunnel-indgang’.

I forhold til vindstabilitet står Anjan 3 GT rigtig godt – selv under stærk blæst. Det eneste, der rigtig mangler, er nogle bedre pløkker. Selvom det er en ganske fin letvægtspløk, så er den er ikke så god under stærk belastning, og nu hvor Hilleberg sælger v-pløkker, så ville det være fedt, hvis de var med teltet (eller at man selv kunne vælge sine pløkker).

Om man skal vælge Anjan 3 eller Anjan 3 GT afhænger af, om man prioriterer vægt, plads eller pris højest. Når det drejer sig om et trepersoners telt, så synes jeg helt sikkert, at den ekstra plads i apsis er godt givet ud i forhold til de ekstra 500 gram og 900 kroner mere – især hvis du er på længere ture.

Rasmus Simonsen, Søndag, 21 april 2013, hits: 7069
Log ind