Mountain Equipment Mountain Stretch Pant

 

Stretch- og softshellbukser er fortsat ukendt land for mange friluftsentusiaster, dette til trods for at materialerne ofte giver en høj grad af bevægelsesfrihed, er hurtigtørrende og mere eller mindre vindtætte. Vi har testet Mountain Equipment Mountain Stretch Pant.

Softshell- og stretchmaterialer har efterhånden fundet deres berettigelse hos langt de fleste udstyrsproducenter, hvorimod vi som købere fortsat tøver en smule med at vælge disse produkter frem for den klassiske skaljakke med vind- og vandtætte membraner. Hvad angår bukser, så har vi dog langsomt fået øjnene op for den komfort og ikke mindst bevægelsesfrihed, som bukser i stretch giver.
Mountain Stretch Pant er en let og varm trekkingbuks tiltænkt en bred brugsflade i de, til tider, kølige nordiske somre og endnu koldere vintre. Buksen er udført i Mountain Equipments EXOlite II, som er et yderst strækbart og ganske slidstærkt materiale, hvilket gør, at yderligere forstærkninger er undladt.

Dette giver buksen et casualt udseende, og gør den anvendelig som hverdagsbuks. EXOlite II er desuden forbløffende vind- og vandafvisende til trods for, at det ikke indeholder en egentlig membran, men blot er DWR-behandlet. Jeg har derfor med stor succes brugt bukserne både på ski rundt i de danske vinterskove, på klatrevæggen og som hverdags- og arbejdsbuks. Og netop buksens alsidighed er et kæmpe plus. Dog kan buksen godt blive en anelse varm, hvis tempoet stiger for meget, og i disse situationer ville det have været rart med mulighed for at ventilere ved benene.

Af detaljer har Stretch Pant to frontlommer, en lomme på låret samt en enkelt baglomme, alle i mesh og med lynlåse. Herudover er der lynlås ved anklen, således at buksebenets diameter kan gøres større, hvilket dog kun er nødvendigt, hvis du vil bruge buksen til alpint skiløb, hvor støvlen fylder væsentligt mere end en vandrestøvle. Buksen har desuden et integreret bælte, som fungerer upåklageligt, men som begrænser muligheden for at have udstyr eller en kniv hængende, da bæltet er syet ind i buksekanten. Til gengæld slipper du for at skulle have et større bælte på under din klatresele eller rygsæk, ligesom det integrerede bælte bidrager til at holde buksen enkel.

Bo Skov Kristensen, søndag, 14 juli 2013, hits: 5893
An Error Occurred: Whoops, looks like something went wrong.

Sorry, there was a problem we could not recover from.

The server returned a "500 - Whoops, looks like something went wrong."

Help me resolve this