Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Nordisk Bering -3 C

Nordisk Bering -3 C

Nordisk Bering -30 er ikke bare en sovepose. Med helt nye materialer har danske Nordisk skabt en sovepose med revolutionerende varmeegenskaber. Vi tog den med til Island for at teste den.

Bering -30 er opkaldt efter den danske opdagelsesrejsende Vitus Bering, der udforskede Sibiriens kyststrækning og siden fik opkaldt Beringstrædet og Beringshavet efter sig.
Komforttemperaturen er på minus tre grader for mænd og på fem plusgrader for kvinder. Som de fleste andre soveposer kan den lukkes helt tæt ved hoved og skuldre, og tovejslynlåsen sikrer, at der kan komme luft til fodenden. Den tilhørende pakkepose er udført i vandtæt materiale med ventil til optimal kompression – det er godt tænkt!

Bering -30 har vundet en masse priser, som i særdeleshed skyldes Black Yarn Technology. Kort fortalt dækker det over en ny teknologi i ydermaterialet, hvor mikroskopiske kulpartikler er integreret i ydermaterialet. Det øger dens slidstyrke markant og gør den mere vind- og vandresistent, men den virkelige gevinst skal findes i den forbedrede isoleringsevne samt den særlige egenskab, at den kan omdanne lys til varme! Ja, du læste rigtigt, Black Yarn teknologien sikrer, at ydermaterialet kan absorbere lys, og dermed vil soveposen være mellem tre og fem grader varmere end omgivelserne.

Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk i starten. Hvordan ville den præstere, hvis den blev pakket ud i mørke, og kunne man overhovedet mærke effekten fra kulstof-teknologien? Men den har overrasket positivt. Det kan mærkes, at den holder godt på varmen, også selvom den har ligget udenfor i koldt og fugtigt vejr eller har været komprimeret.
Det er svært at sige præcist, under hvilke forhold Black Yarn virker bedst, men uanset om det var mørkt eller lyst, så synes jeg, at jeg fik varmen markant hurtigere end normalt. Man kunne således godt frygte, at soveposen ville blive for varm, men den er forbavsende god til at varmeregulere, og man slipper derfor for den værste kondens.

Bering -30 vejer 1220 gram (i størrelse medium) inklusiv pakkepose, og med en komprimeret pakkevolumen på 23x23x20 centimeter er det en relativt lille og let sovepose sammenlignet med andre fiberposer.

En positiv overraskelse er soveposens etui. Det er en vandtæt kompressionspose med en ventil, der gør det muligt at presse luft ud af posen. Dermed slipper du for at skulle pakke soveposen ned i drybags, når du er på tur – smart! Spændet på etuiet er selvlysende, hvilket er smart , når soveposen skal findes i mørket. Det er ikke noget, jeg tidligere har manglet, men nu er jeg faktisk blevet ret vild med det.

Etuiet bliver kaldt et 2i1-etui, da det samtidig kan udvides til en opbevaringspose, når soveposen ikke er i brug. Du kan eksempelvis bruge det til et primitivt brusebad ved at fylde det sorte etui med vand, hænge det i solen og så ellers bare åbne for ventilen, når vandet har en tilpas temperatur.

Bering -30 er den ideelle sovepose, hvis du skal bruge en pose, der kan klare hård brug til en bred brugsflade. Du får gode muligheder for komprimering af soveposen samt en fin vægt og pakkevolumen.

Array
Rasmus Simonsen, Torsdag, 27 september 2012, hits: 5654
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind