Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Nordisk Oppland 2 LW

Udstyrstest

Nordisk Oppland 2 LW


Rummelig letvægter

Oppland er en gammel kending fra Nordisk, men nu er der kommet endnu en model til serien. Der findes tre udgaver af Oppland, hvor LW er den letteste udgave, som tidligere kun var i en trepersoners udgave. Vi har testet den nye topersoners version.

Oppland 2 LW vejer blot 1730 gram og fylder kun 13 x 40 cm sammenpakket på trods af, at det er et stort tunneltelt til to personer med forlænget apsis. Materialerne har en god styrke, og teltet kan spændes ud, så det står helt skarpt og tager imod alt fra vind til vand. Der er egentlig ikke mere end et par hundrede grams vægtforskel på to- og tre-personersudgaven, men jeg synes nu alligevel, at det giver god mening med begge udgaver. Teltdugen består af trelags, silikonebehandlet 10D nylon med et søjletryk på 2000 mm. Bunden af teltet er i 20D nylon med et søjletryk på 8000 mm.

Rummeligt
Med hele 145 cm i bredden er man noget bedre stillet end normen på omkring 100-120 cm. Det betyder, at du uden problemer kan have dit ekstra brede, rektangulære underlag med, og du ikke føler, at du ligger helt op ad teltdugen. Det er jeg kæmpe tilhænger af. Det er desuden en fornøjelse at opholde sig i teltet, da det føles rummeligt både i kabinen og i apsis. Man kan uden videre sidde i øsregnvejr med madlavning i apsis, samtidig med at de helt store rygsække også ligger i teltet. Er man en gruppe på tur, er det lynhurtigt at slå teltet op og fjerne inderkabinen. På den måde har man et rummeligt ly til at spise frokosten i undervejs eller til at bruge som samlingstelt på en regnfuld aften.

Oppland 2 LW har en god siddehøjde og fine detaljer med en netlomme lige inden for fordøren og to i inderteltet. Det er muligt at lyne op, så hele åbningen ind til inderkabinen bliver et åbent myggenet, hvilket er et kæmpe plus, hvad angår ventilation. Der er et vindue med udluftning i hver ende af teltet, som fungerer ganske udmærket. Teltdugen går helt til jorden, så Oppland er ikke tiltænkt de varmeste ture.

Materialet har en høj rivstyrke og der er i det hele taget brugt gedigne materialer som f.eks. justerbare metalløkker til pløkker, og der er enkle, men stærke, detaljer. Oppland har DAC Featherlite NFL, som er en mere bæredygtig anodisering af stængerne, og aluminium Y-pløkker i god, solid kvalitet. Det samme gælder for de mange andre detaljer som barduner, stropper, spænder og magnetlukning af indgangen til teltet. Selvom teltet på afstand ligner et helt klassisk tunneltelt, så er det virkelig gennemført i sin opbygning og detaljegrad.

Stabilitet og styrke
Den indvendige kanal til stangen giver en hel glat overflade uden vindmodstand og holder vægten nede. Ulempen ved det er, at skulle uheldet være ude, og vinden knækker en stang, så vil der højest sandsynlig også gå hul i yderdugen. Havde der været en udvendig kanal, ville materialet være kraftigere og styrken højere.

Oppland 2 LW kan modstå en vindstyrke på op til 25 m/s, og spænder man teltet helt ud, oplever man virkelig, hvor stærkt teltet står. Jeg har oplevet teltet i vind, og det står meget stabilt; selv hvis vindretningen ændrer sig en smule. Jeg har uden tøven pakket et Oppland telt til min fjeldtur, og jeg stoler på dets styrke, selvom det er et let telt, hvilket er essentielt, når det skal være ens ly og sikkerhed på tur.

Vægt og komfort er prioriteret højere end styrke, men det er ikke sådan, at man føler, at man ødelægger teltet ved at bruge det. Et skarpt klippeunderlag vil dog være en udfordring for teltet, og det er derfor en god idé at tilkøbe et footprint.

Et af markedets bedste
Oppland 2 LW er efter min mening et af de bedste tunneltelte på markedet, da det byder på en virkelig en god kombination af vægt, stabilitet og rummelighed. Det eneste negative, der er at sige om teltet, er, at dets kamre til teltstænger er sårbare, og det kræver, at man er forsigtig i opsætningen af teltet. Styrken på kanalerne er dermed det eneste, der holder os fra at give topkarakter. Teltet spiller virkelig, og det er en fornøjelse at have teltet med på tur og sove i det, hvad end vinden blæser, eller regnen står ned. 

Udgivet d. 2. august 2019
Af Rasmus Simonsen

Nordisk

Oppland 2 LW

Bedømmelsen

Et helt ideelt telt til fjeldture, hvor man vil spare på vægten uden at gå på kompromis med komfort og egenskaber. Oppland 2 LW koster, men der er også valgt fra øverste hylde, hvad angår alle dele af teltet, så det lever op til sin pris.

9/10: Wow, vi er imponerede
Rummeligt til to personer, bred liggebredde, god siddehøjde, stor forlænget apsis, lette kvalitetsmaterialer, stærke y-pløkker, DAC-stænger
De indvendige kanaler til stængerne kan blive en sårbarhed for teltet
Pris: 6.999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind