Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Nordisk Voss Tech Tarp SI

Udstyrstest

Nordisk Voss Tech Tarp SI


Den mest tekniske tarp til dato

En presenning, eller tarp som det også kaldes, har siden tidernes morgen været en af de mest primitive måder at overnatte på. Men nu er Nordisk på banen med en ny tarp, der har flere funktioner end de fleste andre overnatningsmuligheder på markedet.

En tarp, et shelter, en hængekøje og sågar en båre. Ja, der står mange funktioner på CV’et hos den nye Voss Tech Tarp SI fra Nordisk. Og den lever så sandelig også op til sit navn ”Tech” med de mange fæstningspunkter, som giver den et yderst teknisk udseende. Tarpen måler 260 x 220 centimeter, hvilket er en god størrelse. Der sidder i alt 15 fæstningspunkter rundt på tarpen og tre på toppen, hvilket giver den et væld af opsætningsmuligheder – og vi har testet dem alle.

Stærkt shelter
Man kan tydeligt mærke, at Nordisk har haft en finger med i spillet, når man mærker tarpens kraftige materialer. Hele vejen langs kanten er der lagt nylon-webbing ind, som giver tarpen yderligere holdbarhed – en virkelig lækker detalje – og på midten af indersiden er der lagt et ekstra slidstærkt materiale ind.

Det giver muligheden for at rejse en midterstang uden at skulle bekymre sig om, at den slider igennem. Det er især anvendeligt, hvis man vil sætte den op som nødshelter i kraftigt blæsevejr. Her sidder sågar to kroge, der kan bruges til at fæste spidsen, så den ikke smutter af under dårligt vejr.

Der følger også små ”hooks” med, som kan sættes på fæstningspunkterne og gøre det muligt at bruge spidsen af vandrestave til at fungere som støttepunkter under opsætningen. Disse kan flyttes, alt efter hvor man vil sætte sin stang under opsætningen, og gør det nemt at ændre tarpens funktion under brug.

Let og elegant
Trods det ekstra materiale i form af webbing og lynlås, som man ikke ofte ser på tarper, så vejer Tech-tarpen kun 830 gram; lavt for et shelter med den her styrke. Voss Tech Tarp SI er lavet i en lækker rip-stop nylon med en tykkelse på 70D, hvilket er en god, robust kvalitet. Der går en vandtæt dobbeltlynlås ned langs den ene side, hvilket ikke er noget, som er set på en outdoor-presenning før. Den kan bruges som indgang i nogle af de forskellige opsætningsmuligheder.

Halvvejs mod mål
Det er dejligt og nytænkende at se et produkt, hvor mulighederne er mange. På papiret er det en drøm, at tarpen også kan bruges som hængekøje, men virkeligheden er desværre lidt anderledes.

Man skal være heldig at finde det rette sted at slå op, da man skal bruge to træer i hver ende for at få det optimale spænd på tarpen. Og det kan godt være svært at finde. Man kan godt hænge den op i et enkelte træ i hver ende, som en normal hængekøje, men der ryger komforten desværre, da man så falder langt ned i køjen og har åbent hul i begge ender, som man kan glide imod. En skam, da ideen er virkelig god.

Også poncho-funktionen falder til jorden med sin manglende hætte, hvilket gør, at vandet kan komme ind ved halsen. Tarpen er også for lang til folk, der ikke er over 175 cm, for her rammer den jorden.

Udgivet d. 12. juni 2019
Af Jeppe Gabriel Spence

Nordisk

Voss Tech Tarp SI

Bedømmelsen

Voss Tech Tarp SI er en forløber med sine mange funktioner. Der er ingen tvivl om, at den hurtigt vil få en varm plads i hjertet hos mange, der interesserer sig for at bygge bivuaker og shelters i skoven. Den er nem at sætte op og kan hurtigt indstilles til området og vejret. Dog er der et stykke vej endnu, før den rammer det niveau, vi forestiller os, konceptet kan nå.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
meget robust, let i vægt, masser af opstillingsmuligheder
ikke-brugbare funtioner
Pris: 1.199,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind