Udstyrstest

Sea to Summit Comfort Plus Insulated

Skrevet af: Elsa Lysgaard Ranzau
Den 22. jun 2022
Læst af: 6891
Karakter fra test

Ekstra sikkerhed for den gode søvn

Et komfortabelt Liggeunderlag, hvor du ovenikøbet har høj sikkerhed mod et fladt og punkteret underlag på tur. Hemmeligheden? To separate luftkamre, så du kun mister halvdelen af luften i tilfælde af punktering.

Sea to Summit har præsteret lidt af en genistreg med et Liggeunderlag, der er opdelt i to separate luftkamre, ét i toppen og ét i bunden af underlaget.

De to luftkamre skal pustes op hver for sig og fungerer som to helt adskilte rum. Enhver, der har stået på fjeldet med et punkteret liggeunderlag, vil tage imod denne idé med kyshånd.

Med opdelingen i to separate luftkamre mister du ikke al luften i underlaget i forbindelse med en punktering, og du vil stadig have en vis komfort i form af et liggeunderlag i halv tykkelse – hvilket er så meget varmere og mere behageligt end et totalt fladt underlag.

Det er en idé, der er så genial, at man kan undre sig over, at det ikke er blevet standard på markedet.

At de to luftkamre kan pustes op individuelt, betyder også, at man i ujævnt terræn kan puste det nederste lag hårdt op, så man ikke mærker ujævnhederne fra jorden, mens du kan puste det øverste lag op efter smag og behag, alt efter om du foretrækker en blød eller en hård madras.

Sea to Summit Comfort Plus Insulated
Anmeldelsen

4-sæsoners æggebakke
Comfort Plus Insulated er beregnet til helårsbrug, og med en R-værdi på 4,0 isolerer det effektivt mod kulden nedefra. R-værdien udtrykker liggeunderlagets isolerende egenskaber i forhold til kulden fra jorden, og et liggeunderlag til vinterbrug skal gerne have en R-værdi på over fire.

Jeg har haft liggeunderlaget med på shelter- og teltture til Røsnæs, Møn og Lolland i februar og første halvdel af marts i temperaturer der efter danske forhold var kolde. Jeg havde nattefrost enkelte nætter, mens de hårde frostgrader lod vente på sig, men jeg kunne fint holde varmen – også under åben himmel.

Med sin ”æggebakkestruktur” består Comfort Plus Insulated af en hel masse små luftlommer; de såkaldte Air Sprung Cells. I alt er der 548 små luftpuder, som kan give sig individuelt af hinanden, så de kan forme sig efter kroppens vægt på underlaget. Tykkelsen af underlaget er 6,3 centimeter, og man ligger meget komfortabelt på det.

Integreret oppusterpose og smarte ventiler
Underlaget pustes op med den integrerede oppusterpose, som er et ekstra lag i pakposen, som kan foldes ud og bruges som oppusterpose; dermed er etui og oppusterpose i ét. Det kræver, at man øver sig et par gange, inden man bliver rigtigt gode venner med oppusterposen, men så er liggeunderlaget til gengæld også ret hurtigt at puste op.

Hvert af de to luftkamre er forsynet med smarte ventiler, hvor luften kun kan komme én vej, nemlig ind i underlaget, så der ikke siver luft ud, hvis man holder pause i oppustningen. Når underlaget skal tømmes, fjerner man en anden del af ventilen og kan dermed hurtigt tømme al luften ud på en gang.

I størrelsen regular vejer underlaget 785 gram; pakposen lægger 56 gram oveni. For det får man et liggeunderlag, som måler 183 x 55 centimeter, mens pakkevolumen er cirka 30 centimeter i længden og 12 centimeter i diameter.

Reparationsgrej medfølger i tilfælde af uheld.

Sea to Summit

Comfort Plus Insulated
Pris: 1699,-

Bedømmelsen

Et meget alsidigt liggeunderlag med en rigtigt god vægt-/komfortratio, hvor man får rigtigt meget komfort per gram, man bærer. De to luftkamre er en genistreg, som giver en ekstra sikring, hvis uheldet skulle være ude og (en del af) underlaget punkterer. 

9/10: Wow, vi er imponerede
Komforten, de to separate luftkamre giver en god sikkerhed ift. punkteringer
Prisen

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Sea to Summit Comfort Plus Insulated
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Sea to Summit Comfort Plus Insulated ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.