Udstyrstest

Vaude Power Lizard SUL 2-3P

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 6217
Karakter fra test

Let og grønt valg

Power Lizard er et ultralight tresæsonerstelt med solid opbygning og stærke materialer, der sammenpakket kun fylder 45x16 cm og vejer 1.500 gram.

Jeg har haft en rigtig god fornemmelse i Power Lizard Sul 2-3P, som er nemt at sætte op, nat efter nat. Teltet har en tunnelopbygning med en bue og en stang i hver ende for øget højde og stabilitet, men som det er tilfældet med de fleste utralight-telte, er det ikke fritstående. Det skal man være opmærksom på, for i områder med klippeunderlag, kan du ikke sætte teltet optimalt op. Teltet har derimod behov for pløkker, for at det kan spændes godt ud. De medfølgende, og yderst stærke pløkker i x-form, der næsten er umulige at bøje, selvom underlaget er hårdt, er et stort plus.

Det er beregnet til to-tre personer, hvilket undrer mig. Allerede med to personer i teltet ligger man ret tæt på teltdugen, så jeg mener ikke, at det kan bruges som et trepersoners Telt. Det kan måske sammenlignes med, at man godt kan overleve i en sovepose ved ekstremtemperaturen, men det er på ingen måde behageligt. Med to personer i teltet har man plads til en enkelt rygsæk inde i teltet og en rygsæk i apsis.

Vaude Power Lizard SUL 2-3P
Anmeldelsen

Gode detaljer
Power Lizard Sul 2-3P har masser gode detaljer og funktioner. Jeg er mest vild med de gode udluftningsmuligheder i hoved- og fodende. Man kan ganske enkelt rulle hele teltdugen op og ned, hvilket giver en masse luftcirkulation. Udluftningen kan desuden justeres både inde og udefra – en kæmpe fordel. Der er fint med barduner og justeringsmuligheder på ydersejlet, og det er muligt at spænde dugen op inde fra ved en enkel justering. En god detalje.

Konstruktionen er noget avanceret i forhold til, at det er et let Telt: Man fæstner dugen på stangen ved først at klikke spænderne på og efterfølgende låse dugen fast på stangen. Den stærke powerframe-konstruktion kommer ikke til at ødelægge materialet ved at det klikkes på, og det giver en imponerende stabilitet. Og så er det endda nemt at sætte op. Alt fra materialer til konstruktion virker så solidt.

Ydersejlet består af en 20D polyamid med silikonebehandling på begge sider. De tapede syninger er ikke normale at se, men er en teknologi, Vaude har udviklet for at gøre samlingen 100% vandtæt. Vaudes 5 års garanti tyder på, at de ved, det virker.

Grønne tanker
DAC, som er førende inden for pløkker og teltstænger, har udviklet Green Anodizing, som er den behandling, Vaude bruger her. Anodiseringen, som styrker og beskytter aluminium, er blevet gentænkt med grønne tiltag, hvor der bl.a. er skåret gevaldigt ned på brug af kemikalier, uden at der bliver gået på kompromis med slutproduktet.

Teltet er også 100% PVC-frit i hele processen fra udvikling til færdigt produkt, og imprægneringen er fluorcarbonfri.

Vaude har deres egen skarpe miljømærkning, Green Shape, der minder om Bluesign® men med endnu flere tiltag og restriktioner. Det er rart at se Vaude gå forrest i kampen om at bæredygtighed, hvilket går igen på alle deres produkter, også hardware. En del af mærkningen betyder, at produkterne skal være holdbare og kunne repareres. Teltet er desuden Fair Wear-certificeret, som sikrer gode arbejdsforhold under hele produktets proces.

Vaude

Power Lizard SUL 2-3P
Pris: 4.969,-

Bedømmelsen

Et rigtig godt telt til to personer uden den store bagage. Power Lizard er stabilt og detaljerigt med gode materialer og egenskaber. Vaude skal desuden have ros for de grønne tiltag.

8/10: Produktet fortjener applaus
Let, grønne materialer og processor, silikonebehandlet på begge sider, tapede syninger, robust i forhold til at det er letvægt, god udluftning, lille pakkevolumen, Powerframesystemet, x-pløkkerne
Det er ikke beregnet til tre personer, i hovedenden ligger man forholdsvis tæt på teltdugen, teltet er afhængigt af at det spændes helt ud

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Vaude Power Lizard SUL 2-3P
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Vaude Power Lizard SUL 2-3P ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.