Warmpeace Fallite 800

Warmpeace Fallite 800

Er du typen, der ligger ude det meste af året og skal bruge en sovepose, der kan klare de fleste forhold? Så læs med her, når Opdag Verden tester et af markedets billigste helårsdunsoveposer i vinterfjeldet. En ting er sikkert: med god varme og en imponerende pasform får du rigtig meget for pengene.

Uddrag fra Troels’ testdagbog: ””Mon Dieu, den er god at synke ned i! Det er som at tage sin bedste vinterdyne og vikle den rundt om kroppen. Posen sidder tæt til kroppen, men er dog rummelig…”
Jeg tog Falliten med på en uges klassisk vinterfjeldtur i midten af marts, hvor temperaturerne om natten lå mellem fem og femten minusgrader. Vi sov i telt og brugte et liggeunderlag i celleplast sammen med et selvoppusteligt underlag for at opnå bedst mulig isolering. Det skal dog lige siges, at jeg er selv meget varm og sjældent fryser, så kuldskære personer skal måske ikke regne med helt samme egenskaber.
Min konklusion er, at det er en varm sovepose, der holder, hvad den lover rent temperaturmæssigt. Når den blev brugt i fem til ti minusgrader, var soveposen faktisk så varm, at alt uldundertøj måtte af efter en halv times tid. Derudover overrasker pasformen meget positivt. Den gør det muligt at sove på siden uden at klemme fyldet omkring rumpen fladt og dermed fryse (et ellers udbredt problem på overraskende mange soveposer!). Faktisk er det vildt, at man kan lave så god pasform på så lav vægt. På grund af soveposens meget lette yderstof og dunfyld ender vægten nemlig på sølle 1500 gram, hvilket er imponerende lavt for en sovepose i den priskategori, og så er der en fantastisk god hætte, der holder hovedet varmt og hjælper til at holde det generelle varmeniveau oppe. Fodboks er også rigtig gennemarbejdet med tilpas god plads til fødderne.

Små irritationsmomenter
Posen har dog to irritationsmomenter. 1: Der er påsyet en lille inderlomme i net, hvor man kan opbevare værdigenstande. På gamle Warmpeace-modeller var den indbygget i foret, så man ikke mærkede den, men nu sidder den klodset på ydersiden af inderstoffet – altså direkte mod huden/tøjet. Den burde helt have været droppet.
2: Langs med lynlåsen sidder der en stiv kant, der skal forhindre, at lynlåsen sætter sig fast (hvilket den også gør for det meste). Men den er desværre så stiv, at den småirriterer, når man for eksempel ligger på den.
Overordnet er der dog tale om en sovepose, man kan stole på, der sikrer en god, varm og blød nattesøvn. I det hele taget giver Warmpeace Fallite ekstremt meget værdi for pengene. Konkurrerende soveposer fra de mere kendte mærker hurtigt kommer op at koste 3000-4000 kroner. Den her koster 2799 kroner.

 

Opdag Verden // Troels Matz, lørdag, 28 august 2010, hits: 8748