Du er her:

Yeti Cut Down Jacket

Hvis du endnu ikke ejer en dunjakke, så kunne den kommende vinter passende være incitament til at kigge nærmere på udvalget og finde lige præcis den, der passer til dine behov. Markedet for dunjakker spænder vidt og er efterhånden lige så specialiseret som skaljakkerne. Vi har prøvet kræfter med Yeti Cut Down Jacket, en seriøs letvægter på blot 240 gram!

Du har måske aldrig hørt om Yeti før, men mærket, som egentligt blev grundlagt i østtyske DDR i 1983, kom på danske hænder i 2005, hvor Nordisk, en dansk friluftsproducent, købte firmaet og fornyede dets brand, som egentligt var bedre kendt blandt ekspeditionsfolk i halvfemserne. Yeti producerer primært dunprodukter, og Cut Down Jacket er en del af deres lightweight-kollektion.

Der er egentligt ikke så meget tant og fjas over jakken. Yderstoffet har fået navnet Next To Nothing og vejer imponerende 20,5 g/m2, og samtidig formår det at være nogenlunde vandafvisende og vind- og duntæt. Fyldet består af Yetis såkaldte Crystal Down™, et brand som er garanti for kvalitet, dyrevelfærd og en fyldkraft på minimum 800 cuin. Tilsammen skaber valget af materialer en yderst behagelig og ’varm’ jakke, som man meget hurtigt kunne glemme, at man havde på – så let er den!

Selve jakkens pasform og design er også ganske lige til. Rimelig klassisk pasform, uden at være specielt taljeret. Elastisk ved hætten og håndled sørger for at holde på varmen, mens poterne kan lunes lidt i de to stiklommer med lynlås, hvori jakke også let kan pakkes ned i, så den fylder svarende til to tennisbolde.

Jakken fungerer rigtig godt som mellemlag under skaljakken om vinteren eller som egentlig jakke i resten af året, hvis du har brug for lidt hurtig varme. Den lille pakvolume gør den også endnu lettere at have med i tasken eller lommen og giver en vis tryghed, hvilket kan være rart på vej på arbejde, vandreturen, skiferien eller den lette topbestigning. Især som underviser i friluftsaktiviteter kan en let dunjakke blive uundværlig, idet du i det ene sekund er aktiv, mens du det næste står stille i længere tid og har brug for hurtigt at få varmen.

En anden ting er til gengæld prisen: 3500 kroner må du slippe for disse 240 gram (størrelse large), eller det vil sige cirka 14 kroner per gram jakke. Ikke at denne pris siger så meget, men jakken taget i betragtning, så burde prisen ret beset ligge nærmere 2000-2500 kroner. Til sammenligning findes der lignende jakker, som vejer 35-100 gram mere, men som leverer omtrent samme isolation. Men når det er sagt, så har vi ikke kunnet finde en lige så let dunjakke med hætte andre steder. Ergo, er vægten altafgørende, så er der jo lidt gram at spare ved at købe Yeti Cut Down. Den fås også til kvinder under navnet Yeti WMS Affinity.

Bo Skov Kristensen, Mandag, 06 januar 2014, hits: 7978
Log ind