Du er her:

Pakkelisten til weekendturen


Sådan pakker du til foråret:


BEKLÆDNING

 • Uld T-shirt: I stedet for at pakke tre kunstfiber T-shirts, så kan du nøjes med at pakke én T-shirt i uld. Ulden kommer ikke til at lugte, hvilket syntetiske T-shirts gør, og samtidig går de ikke på kompromis med de temperaturregulerende egenskaber.
 • Uldundertrøje: En langærmet merinouldundertrøje er det sikre valg som inderste lag. Uldundertrøjerne fås i flere tykkelser. Til forårssæson bør man gå efter en på omkring 200 g/m2.
 • Fleece: Et sikkert mellemlag er et must på enhver tur. Jeg pakker en strækbar fleecetrøje, da den følger kroppen, når man er aktiv. Varmemæssigt ligger den på middelniveau og passer derfor godt til foråret.
 • Dunvest/jakke: En let, tynd dunvest eller jakke er ideel under pauser og til at holde dig varm om aftenen.
 • Skaljakke: Så skal den lettere jakke findes frem. En jakke med membran er helt sikkert at foretrække, da sved kan komme væk fra kroppen, mens vand holdes ude. Hvis vejret ikke er vådt, kan en softshell- eller en G-1000-jakke være behagelig at gå i, da den er vindtæt og ikke vandtæt, hvilket gør det mere åndbart.
 • Uldunderbukser: Uld har fantastiske egenskaber, også når det gælder underbukser.
 • Lange uldunderbukser: Hvis dine vandrebukser er våde, så er det bare at hoppe i de lange underbukser med regnbukserne udenpå. Derved slipper du for at pakke et ekstra par bukser.
 • Vandrebukser: Vær optimist og pak zip-off-bukserne. Tykkelsen på buksen kan både være en kraftig eller en tyndere kvalitet. Det er dog et must, at bukserne er vindresistente og hurtigtørrende.
 • Skalbukser: Ligesom med skaljakken, så er det vigtigt med at par vandtætte, åndbare skalbukser. Det er oftest ikke nødvendigt, at skalbukserne er lige så kraftige som skaljakken.
 • Uldsokker: Når du skal vælges sok, så vælg svedtransporterende og helst uld. Uldsokker fås i flere tykkelser, og det er derfor en god idé at vælge en light-udgave, som ikke tilfører varme, men modsat gør, at du kan komme af med varmen.
 • Tynde uldhandsker: Det er til alle tider rart at have varme fingre, så et par tynde uldhandsker er fornuftige at pakke. Handskerne er især gode til de kølige morgener samt i regnvejr, hvor hænderne ellers kan blive noget så kolde.
 • Tynd uld-hue: Det sted, man ofte mister meget af sin kropsvarme, er gennem hovedet, så det er altid godt at pakke en hue. Tag den også på i soveposen, så holder du bedre på varmen.
 • Kasket: Det er vigtigt at beskytte sig mod solens UV-stråler. Derudover er det behageligt at kunne gå uden at skulle knibe øjnene sammen hele tiden.

OVERNATNING

 • Liggeunderlag: Hvad end du sover i telt, shelter eller hængekøje, så er det vigtigt at beskytte sig imod jordkulde. De fleste underlag isolerer mod jordkulde og fås i mange forskellige varianter. Jeg foretrækker oppustelige liggeunderlag med fiberisolering. De fylder og vejer lidt, når de er pakket sammen.
 • Sovepose: En tresæsoners-sovepose er passende til en forårstur. Om du pakker en med dun eller fiber, kommer an på, hvor let du vil pakke, og om posen kan blive udsat for fugt. En pose omkring frysepunktet i komfort er passende til de fleste ture, men poser med lavere komfort kan også bruges med fleecepose i.
 • Lagenpose: Hvis du har behov for lidt ekstra varme i posen, så er en silkelagenpose en rigtig god investering. Den fylder og vejer lidt, men giver et par grader ekstra i posen. Derudover kan man nøjes med at vaske silkeposen i stedet for hele soveposen.
 • Tarp/telt: Et telt eller en tarp med hængekøje er gode overnatningstyper i det fri, hvis du ikke sover i hytte, shelter eller lignende. Du kan ofte spare på vægten ved at vælge en tarp i silikonebaseret nylon i stedet for telt.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind