tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Aclima Warmwool Overall: En ulden klassiker er født | Opdag Verden

Aclima Warmwool Overall: En ulden klassiker er født

Kender du følelsen af at det lange undertøj skiller over ryggen? Det er en kold dag og under de utallige lag af beklædning, er der alligevel et sted, hvor kulden trænger igennem. Aclima Warmwool Overall er løsningen på dette problem. Hop i heldragten når turen starter, og du får ikke lyst til at tage den af, før dagligdagen igen melder sin ankomst. 


Overall- eller på dansk heldragts-konceptet kombinerer i alt sin enkelthed underdelen og overdelen, så du undgår samlingen rundt om livet. Aclima Warmwool Overall er udstyret med en tovejs-lynlås fra halsen og ned til skridtet, hvilket gør iførelsen let og giver den mandlige bruger mulighed for at lade vandet. Heldragten har desuden dropseat, hvilket er en lynlås bagtil, hvorved der er mulighed for at gå på toilettet uden at skulle afklæde sig fuldstændig (uanset køn), når elementerne raser uden for teltet. Når du har iført dig overallen, er den eneste frie hud den på dine fødder, hænder og ansigtet. Men her har Aclima udviklet endnu en feature, som de skal roses for. Indsyet i halsen er nemlig en balaclava, som enten kan ligges om på ryggen, eller bruges som halsedisse – intet mindre end en genial funktion. 


Aclima Warmwool er et moderat varmt produkt i 100 procent merino-uld (200 g/m3). På de rigtig kolde dage er overallen ikke varm nok i sig selv. Det er her mulig at tage enten netundertøj eller endnu et isolerende lag under heldragten som også holder beklædningen på plads. Ved fysisk krævende arbejde i koldt vejr er der ofte chance for at blive fugtig af sved, med efterfølgende risiko for nedkøling. Her er det muligt at tage et svedtransporterende lag på inderst (evt. kun på overkroppen), hvorved du forsat har en god isolering fra uldet, men undgår at blive fugtig på kroppen.

Ingen andre producenter af uldundertøj har endnu lavet et modstykke til Aclima Warmwool Overall. Dette skyldes formodentligt, at konceptet endnu ikke har bidt sig fast herhjemme, sammenlignet med i Norge, hvor heldragtskonceptet er flittigt brugt i skalbeklædning og hverdagstøj. Desuden skal det nævnes, at alle Aclimas uldprodukter er ’museling-free’, det vil sige dyrevenligt produktion.


Aclima Warmwool Overall er et super beklædningstykke på de ture hvor du ved, at der er brug for et eller flere isolerende lag på hele kroppen. Dette kan være på fjeldturen, i soveposen eller under tørdragten på vinterens havkajaktur. At heldragtskonceptet endeligt har fundet vej til uldundertøjssortimentet er efter min mening det største, der er sket siden producenterne fandt ud af at gøre uld klø-frit, og Aclima Warmwool Overall er derfor en investering, du ikke vil fortryde.

Tekst: Bo Skov Kristensen

Seems you have no WidgetKit installed but this feature relies on it.

Take in consideration that you could need the FULL WidgetKit version.
Seems you have no WidgetKit installed but this feature relies on it.

Take in consideration that you could need the FULL WidgetKit version.
Seems you have no WidgetKit installed but this feature relies on it.

Take in consideration that you could need the FULL WidgetKit version.
Bo Skov Kristensen, Mandag, 20 februar 2012, hits: 5835

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind