tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Asivik -  Storm 3 - Jakker (skal) | Opdag Verden

Asivik Storm 3

Asivik Storm 3

Rigtig meget trelagsskaljakke for pengene

Storm 3 er en trelagsskaljakke fra Asivik, der er udviklet af folkene bag Spejder Sport. De har fokus på at lave enkle, funktionelle produkter, hvor overflødige detaljer er skåret væk.

Asivik Storm 3 er opbygget med en yderskal i nylon, en PTFE-membran i midten og stof i polyester inderst. Jakken har en eVENT® membran, som er en envejsåndende membran, der betyder højere åndbarhed end andre membraner.

Det er tydeligt at mærke, at membranen virkelig fungerer, når pulsen er høj. Vandet bliver holdt ude, men du kan nemt ånde, og det er en meget komfortabel og tør oplevelse at være aktiv med jakken, der vejer 490 gram i en størrelse large.

Det er ganske gennemsnitligt i den klasse. Antallet af syninger er holdt på et minimum og giver komfort omkring skulderpartiet, hvor syninger ellers vil genere med rygsæk på. Jakken har elastikker i livet og er opbygget med forlænget ryg for at undgå kuldebroer.

Desuden er jakken forlænget på håndryggen for at holde vand væk fra ærmerne. Selve snittet og pasformen er lidt poset i modellen, men det giver til gengæld mulighed for at have en dunjakke på indenunder. Storm 3 sidder godt på kroppen, og det skyldes især den bløde pasform fra ydermaterialet. Der er masser af bevægelighed, og man har på ingen måde fornemmelsen af en knitrende stiv jakke.

Hætte og lynlåse
Jakken har en hætte med skygge, der dog ikke er så stor, at man kan have hjelm under, og den har en justerbar hætte med én justering. Hætten er svær at få til at sidde helt godt med den ene justering, og jeg har svært ved at få den til at følge hovedets bevægelser og få ly nok. 

Jakken er udstyret med vandafvisende lynlåse foran ved de to lommer samt under udluftning. Hovedlynlåsen er en fladlamineret envejs YKK-lynlås. Der er desværre ingen hagebeskytter på lynlåsen, så den kan en gang i mellem genere en smule, når man har den helt lukket.

Typen af lynlås er, efter min erfaring, ikke den mest holdbare på markedet, men lynlåsolie kan hjælpe med at holde liv i den. Lommerne er placeret lavt på jakken, så det, der ligger i lommerne, kan komme i karambolage med hoftebæltet fra en rygsæk. Det kan være et irritationsmoment ved meget vandren med rygsæk, men til ganske normal hverdagsbrug, cykling og lignende er det intet problem.

Flere muligheder
Skaljakken fås i tre farver, hvor jeg har haft fornøjelsen af den skriggule jakke. Den gule farve er god i forhold til synlighed, hvad enten det er i naturen eller i trafikken. Til gengæld er farven meget sårbar og er efter skov- og lejrbrug ikke ensfarvet længere.

Storm 3 fås også i en sort eller en petroleumsblå farve, hvis du ønsker at være mere neutral. Som grejnørd er der detaljer, som jeg savner, fungerer fuldt ud, men de detaljer hænger jo også sammen med prisen. Alt i alt får man rigtig meget jakke for pengene, og Storm 3 er bestemt en god jakke. Du får en pålidelig vandtæt og åndbar skaljakke, som kan bruges meget alsidigt.

Rasmus Simonsen, Tirsdag, 10 maj 2016, hits: 6506

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind