tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Asivik Supreme 3 | Opdag Verden

Asivik Supreme 3

Asivik Supreme 3

Vi har taget fat i tresæsoners soveposen Supreme 3 fra Asivik og har haft den med på tur i det skiftende danske klima, hvor temperaturen nåede ned omkring frysepunktet. Kunne den klare det?

Supreme 3 er en tresæsoners fibersovepose med en komforttemperatur på -2°C til en herre og 4°C til en kvinde. Temperaturen er selvfølgelig afhængig af, hvor kuldskær man er, hvad end man er dame eller herre.

Jeg vil dog sige, at jeg selv var ganske godt tilpas en weekend med nattetemperaturer omkring frysepunktet.

Soveposen har en vægt på 1395 gram i en 195 centimeters længde. Det er ganske normalt for en fiberpose, men kan sagtens fås lavere i den komforttemperatur.

Posen fylder komprimeret cirka 30 x 20 centimeter, som også er ganske normalt for en pose i fiber som går ned til -2 grader i komfort til en herre. Supreme 3 fås i to længder en 175 eller 195 centimeter lang udgave. Det gør posen ideel til både dame og herre.

Ideel til Danmark
Posen er lavet i en tynd og lækker ripstopnylon og er isoleret med 2x133 g/m2 Supreme Microfiber. Fiberfyldet kan nemt komprimeres, og soveposen kommer ned i en rimelig størrelse, når den er komprimeret. Pakkeposen er lavet med kompressionsstropper, som gør det nemt at minimere størrelsen.

Fiberisoleringen er ideel til dansk klima, da isoleringen ikke klapper sammen, når det udsættes for fugt. Hjemme i Danmark eller andre steder med meget fugt er det guld at have en fiberpose, man ved kan tåle alle forhold, det bliver udsat for.

Supreme 3 er derfor god til dig, der ligger i bivuak, hængekøje, eller hvor der ikke er mulighed for at tørre posen.

Posen har en lang lynlås med god afstand til nylonmaterialet, der gør det nemt at åbne og lukke posen.

Den har en tætlukkende hætte, som lukkes med en stofsnor, der har mere styrke end en klassisk elastiksnor. Inde i posen sidder en kuldekrave, som lukkes med en elastiksnor, hvilket gør det nemt at mærke forskel på, om man løsner på hætten eller kraven i mørket.

Dog synes jeg, at der er det evige problem med, at når man spænder elastiksnoren til, så hænger der rigtig meget i overskud. Det kan irritere. I fodenden er der lavet plads til fødderne, så man ikke maser isoleringen flad. Bag ved lynlåsen er der isolering, så der ingen kuldebroer er og en behagelig kontakt mod kroppen.

Til at stole på
Alt i alt så fungerer alt fra lynlås til stropper, og soveposens kvalitet gør, at man tør regne med den på tur. Det er supervigtigt, at man stoler på sin sovepose, da søvn og restituering er ekstremt vigtigt på tur.

Jeg har før oplevet poser, som er så skrabede, at jeg ikke ville turde tage dem med på tur. Det er slet ikke tilfældet med Asivik, selvom prisen ikke er i den høje ende.

Rasmus Simonsen, Torsdag, 30 juni 2016, hits: 4331

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind