Biolite Sitelight Mini

Biolite Sitelight Mini

Kompakt & robust lyskæde 

Biolite er kendt for små brændere, der kører på træ, og som kan omdanne varme til energi. Det giver grobund for at tilkoble forskellige elektriske apparater, og her kommer Sitelight Mini ind i billedet; en kæde med fire lanterner og en samlet lysstyrke på 150 lumen, der kører på USB og kan tilkobles forskellige energikilder.


Sitelight Minis lanterne er lavet i hård plastik og ledningen i en solid stofsnor, så man uden videre kan lade lyskæden hænge udenfor. Den vejer blot 70 gram, den aftagelige USB-del gør det muligt at sammensætte flere lyskæder, og pakkevolumen er lav i forhold til høj lysstyrke og hele tre meter ledning.

Jeg var først noget betænkelig ved tanken om tre meter sammenkrøllede ledninger med knuder i rygsækken, men Biolite kommer skrækscenariet i forkøbet ved at vikle ledningen omkring hver lanterne, så det hele ikke bliver ét stort rod.

Samtidig er det nemt at sætte kæden op i lejren, og det er muligt at justere længden mellem hver lanterne. Lyskæden tilpasses nemt lejren. Sammenpakket fylder lanternen 47 x 47 x 70 mm, og når de fire små lanterner er klikket sammen, kan de stå og lyse på bordet. Det gør brugsfladen endnu større.

Mange muligheder
På en powerbank med 5200 mAh lyste Sitelight Mini i omkring 17,5 timer. Strømforbruget giver fine muligheder for både at lade lidt elektronisk udstyr op og få lys i lejren. Vi er vilde med, at lyset kører på USB-opladning, da de fleste alligevel har en genopladelig powerbank eller et solcellepanel i dag.

Vi sætter også virkelig pris på, at man kan koble flere Sitelight Mini’er sammen. Det gør det muligt at lyse en stor lejrplads op og skabe virkelig hyggelig stemning. Lyskæden er desuden let at hænge op ved hjælp af små plastikdimser.

Lyset har en fin styrke; hverken for svagt eller for stærkt. Man kan se, hvad man laver, når den er tændt, uden at man skal knibe øjnene sammen, når man kigger direkte ind i lanternen.

Er man ikke enig, er det desværre ikke muligt at ændre på lysstyrken uden at tilkoble kæden til BioLites andre produkter, PowerLight eller BaseLantern.

Det er svært at finde mangler ved det her enkle, men meget brugbare, produkt. Det eneste ville være, at lanternerne var hurtigere at pakke sammen og at det var muligt at dæmpe lyset uden at skulle tilkøbe et andet produkt.

Rasmus Simonsen, Mandag, 17 December 2018, hits: 1375

Log ind

Ugens 10 mest læste artikler om udstyr

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind