Geoff Anderson Yum Pant

Geoff Anderson Yum Pant

Yum Pant er en let og tynd buks. Med materialer vævet i Sverige og produktion i Europa er der tænkt på miljøet med mindst mulig transport. Derudover er der undladt unødig kemi, så buksens materiale er ikke behandlet med alt muligt skidt.

Yum Pant er syet i Supplex Nylon, der udmærker sig ved at have blødhed som bomuld, men egenskaber fra nylonen. Nylonmaterialet har mange gode egenskaber med høj styrke, god åndbarhed, og det kan væves så tæt, at det bliver vindafvisende.

Supplex er vævet med ripstop, som gør det muligt at væve tyndere, samtidig med at man opnår en god styrke. Materialet gør det muligt at få bukserne ned i en vægt på 298 gram i en størrelse medium. Samtidig fylder de meget lidt i rygsækken.

Mærker dem ikke
På tur er Yum Pant et behagelige at have på, og materialets egenskaber mærkes tydeligt. Selvom det blæser, får man ikke fornemmelsen af, at vinden kommer direkte mod huden. Samtidig kan varme fra kroppen sagtens komme ud gennem buksen.

Materialet er vandskyende og meget hurtigtørrende. Bliver bukserne våde, er de hurtigt tørre igen. Pasformen er behagelig, og man tænker ikke rigtig over, at man har bukserne på. Det lyde måske mærkeligt, men det er en positiv ting.

Buksen har et enkelt udseende, to stiklommer, to baglommer samt en lomme på venstre lår. Der er dobbelt knaplukning om livet, så er uheldet ude, er der en reserveknap. Brede bæltestropper gør det muligt at bruge sit eget bælte.

På venstre lår er en lomme med velcro og knappelukning. Velcro-stykket er så stort, at det er besværligt at åbne lommen, og det har medført, at jeg ikke har brugt lommen, selvom jeg normalt glædeligt bruger lårlommer.

Ved siden af sidelommen er en smal lomme med en lille, gennemgående, allergitestet metalknap, som giver en kold fornemmelse mod låret, når man trækker i bukserne. Den detalje kunne løses ved at dække metalknappen med noget, der ikke leder kulde.

Gode i varmen
En mobillomme inde i højre stiklomme, udført i et strækbart materiale, holder mobilen på plads. Lommen er desværre lige smal nok til de nyere smartphones. Det er muligt at putte mobilen i den strækbare lomme, men det er ikke lige til, hvilket gør, at jeg ikke rigtig får det brugt. Yum Pant egner sig godt til varmt klima (er du ikke til Zip-off Pants, er buksen lige noget for dig) og især til forårs- og sommerbrug i f.eks. Sydeuropa og Norden.

Buksen findes i én benlængde med en almindelig buksebenslukning uden justering. Den er en smule bred, og jeg savner at kunne justere lidt selv. Yum Pants giver en blød fornemmelse mod huden og yder godt, hvad angår vind, åndbarhed og tørreevne. Alt sammen noget, der er med til at give en god oplevelse på tur, selvom enkelte detaljer kunne være anderledes.

Rasmus Simonsen, lørdag, 22 juli 2017, hits: 1077
{JFBCComments num_posts=5 width=100%}

Log ind