tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 GRISPORT GRITEX 11205 | Opdag Verden

GRISPORT GRITEX 11205

GRISPORT GRITEX 11205

Kend den på knækket

En ny konkurrent spiller med musklerne på støvlemarkedet i Danmark. Grisport Gritex 11205 beviser, at en læderstøvle ikke altid er stiv.

Grisports Gritex 11205 er en solid, flot, traditionel lædervandrestøvle betrukket med oliebehandlet skind. Vi har givet den en off-trail tur i det bakkede terræn omkring Himmelbjerget, i skov og snevejr; alt sam-men med vægt på. På stigninger kan en fuld læderstøvle hurtigt skabe problemer over forfoden og ved akilleshælen, da kraftigt læder kan skarve, når det skal lave samme bøjninger som foden. Grisport har dog indlagt et panel med blødt læder ved bunden af pløsen, som kontrollerer, hvor støvlen knækker og høj-ner levetiden, da læderet giver sig der, hvor det skal.

På støvlens bagside sidder endnu en pude. Går man op af bakke, mærker man, hvordan støvlens skaft ikke generer akillessenen, som nogle meget stive støv-ler kan gøre. Puden ved akillessenen mindsker også risikoen for tendinitis, som kan ske ved støvler med for stiv ankelstøtte. Ved at indlægge knækkene, følger støvlen fodens bevægelse, uanset hvor stejlt ter-rænet er. Den følger således foden som en syntetisk støvle, men holder den kraftige læderstøvlefunkti-on.

Lag-på-lag sålopbygning
I bunden er der en kraftig gummisål fra Vibram med et godt greb på såvel våde som glatte overflader. Ovenpå sålen sidder en solid torsionskontrol i PU, der gør, at foden ikke vrider på ujævne overflader. Det stykke gør skoen let at gå i kuperet terræn med, da man selv med vægt på ryggen ikke får trætte muskler i foden. Selve stødabsorberingen er ikke den mest fremtrædende, men jeg kunne mærke den selv ved frossen jord og asfalt.

Sålopbygningen bliver hjulpet af et specielt opbygget hælgreb, som Grisport selv er arkitekten bag. Man kan mærke, hvordan ens hæl holdes fast, imens man holder sig godt aktiv på samme tid. Dog er indlægget ikke noget, der løfter øjenbryn, og jeg anbefaler klart at smække en anden sål i støvlen for at få den gode stødabsorbering.

Vandafvisende membran
Den vandafvisende, vindtætte membran, der lægger navn til modellen, er interessant. Den er opbygget på samme måde som andre vandtætte membraner, men er ikke tapet i syningerne. Det gør, at vandet kan slippe igennem de steder, hvor membranen er blevet samlet.

Desværre har den sine svage sider, og membranens effekt mærkes kun lidt i forhold til en normal læderstøvle, når den udsættes for vand i længere tid. Formålet med Gritex-membranen er at gøre støvlen mere åndbar end en normal, vandtæt membran, men der ligger stadig et membranmateriale mellem læderet og foden. Det hindrer åndbarhe-den mere, end hvis man havde ladet støvlen være rent læder, og mine sokker var fugtige efter en kort gåtur; selv i frostvejr. Jeg ville foretrække, at Grisport bare havde spillet på læderstrukturen og derved gjort støvlen mere alsidig.

Grisport har foret støvlen med Cordura-nylon. Det giver en blød komfort og gør støvlen mulig at have på i lang tid uden ubehag. Faktisk var det muligt at tage støvlerne på direkte efter købet, uden at den stram-mede og gnavede, som en helt ny støvle ofte gør. Den var nem og behagelig at tage på fra starten af.

Jeppe Gabriel Spence, Torsdag, 26 april 2018, hits: 4289

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind