tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Haglöfs -  Cornus -3 - Soveposer og liggeunderlag | Opdag Verden

Haglöfs Cornus -3

Haglöfs Cornus -3

Efteråret er over os, og med koldere temperaturer er det værd at se på, om sommerens sovepose stadig slår til, eller om det er på tide at investerer i en, der gør. Mange såkaldte tre-sæsoners soveposer kan sagtens klare den typiske milde danske vinter, og vi har her kigget nærmere på en af slagsen, nemlig Haglöfs Cornus -3.

Haglöfs Cornus -3 dumpede ind af min fordør i det tidlige forår, lige som dagsfrosten havde forladt os, og dagens længde igen indbød til en nat i det fri. Så mens termometeret igen kravlede derned af i aftenskumringen, skulle posen indvies og udforskes under åben himmel. En række detaljer ved posen er ren luksus, og noget som du sjældent finder på ekspeditionssoveposer eller på de helt lette udgaver. Blandt andet er det første gang, jeg ser en indvendig pudelomme med plads til Haglöfs dertil designede pude eller bare en dunvest fra rygsækken. Den lille detalje koster ikke meget i vægt men fungerer upåklageligt og sikrer, at hovedpuden ikke forsvinder i løbet af natten. Herudover er der en praktisk lille lomme til pandelampe eller lignende lige ved brystet.

Ved koldere temperaturer er pasformen og ikke mindst en god krave samt hætte uundværlig. Pasformen idet mængden af luft, som skal opvarmes af kroppen, skal holdes på et absolut minimum, og krave og hætte for at holde varmen i posen og omkring hoved og halsregionen. For mit vedkommende var der den plads, jeg havde brug for, omkring kroppen, ligesom både hætte og krave let lod sig justere selv fra dybet af posen.

Luksusposen
En anden lækker detalje er den ekstra 1/4–lynlås, hvilke med 3 selvstændige ’låse’ gør det mulige at side fuldt nedpakket i soveposen med armene ude. Det er med til at gøre Cornus til en rigtig god og ikke mindst komfortabel allround-sovepose, som i mit tilfælde har klaret nætter under åben himmel ved temperaturer fra cirka -1 til -2 grader og opefter. I koldere vejr vil jeg dog mene, at der skal suppleres med enten beklædning eller læ i form af telt eller snehule. Overvejelserne er der dog, om Cornus ikke fortjener en tur på vinterfjeld, idet netop det at kunne indtage morgenmaden eller godnat-teen helt nede i posen, tiltaler en gammel friluftsmand.

Allround pose med potentiale
Cornus -3 ikke er en egentlig letvægtssovepose (den vejer ca. 2,66 kg i 190 centimeter-udgaven), men tager man den varme, som Haglöfs QuadFusion™ leverer, samt posens detaljer i betragtning, så er det et godt bud på en allround-sovepose til kajakturen eller vandreturen i det fugtige og beskidte efterår. Soveposen leveres i en kompressionspose, hvilket halverer størrelse, som optages i oppakningen, og udvendige stropper gør det let at hænge posen til tørre, når du vågner med duggens små perler på brystet.

Bo Skov Kristensen, Mandag, 17 november 2014, hits: 6580

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind