tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Haglöfs Eco Proof Jacket | Opdag Verden

Haglöfs Eco Proof Jacket

Haglöfs Eco Proof Jacket

Stærk jakke med gode tanker bag. Eco Proof Jacket er til hverdagen, men kan man overhovedet bruge den til friluftsliv?


Eco Proof Jacket er en trelagsskaljakke med Haglöfs egen membran, der sikrer en åndbar og vind- og vandtæt jakke med et søjletryk på >20.000 mm. Jakken er meget komfortabel at have på, og man har mere en fornemmelse af en softshell end en klassisk skaljakke.

Dog kan man mærke, at det er en vandtæt jakke og ikke en softshell, når aktivitetsniveauet stiger. Det er svært helt at vurdere åndbarheden på tallene, som ligger på >15.000g/m2/24h, for jakken klarer sig godt, selvom tallene ikke er imponerende høje. Det skyldes nok det bløde stof indvendigt i jakken, der suger lidt fugt og undgår at skabe den kondens mod huden som en mere gummiagtige inderside på en 2,5-lags skaljakke har.

Pasform, udseende og detaljer er hovedsageligt udtænkt til hverdagsbrug, og Eco Proof er ikke så teknisk som andre af Haglöfs jakker. Snittet er lidt længere end på andre jakker, og lommerne sidder for eksempel lidt lavt. Jeg var nervøs for karambolage mellem trykknapperne på lommerne og rygsækkens hoftebælte, men det har ikke været et problem.

Jakken har en helt enkel, justerbar hætte. Den er ikke stor nok til at have hjelm på under, men lukkes nemt tæt om hovedet med en elastik i hver side.

Går ikke på kompromis
Eco Proof Jacket er Bluesign®-godkendt. Det er en af markedets mest strikse miljøstandarder, der betyder, at produktet er bæredygtigt i produktion, udvinding af materialer og CO2- samt vandforbrug, og at der er rimelige vilkår til medarbejderne i alle led. Jakken er i 100 % polyester, hvor mere end halvdelen er genanvendt. Det gør det også muligt at genanvende produktet efter dets livstid.

Jakken er imprægneret med en fluorocarbonfri DWR-imprægnering, og selv envejs YKK-lynlåsen er Bluesign®-godkendt. Imponerende. Haglöfs ikke er gået på kompromis.Det mest specielle ved Eco Proof Jacket, er dens udskiftelige dele. Solide trykknapper og en synlig lynlås gør det muligt at udskifte disse dele helt enkelt.

Det er ofte lynlåsen, der først går i stykker i en jakke. Lynåsen på den her jakke kunne jeg skrive hele sider om. Den er ikke vandtæt, så for at vand på ingen måde trænger ind, er der to folder, der går ind over hinanden under lynlåsen. En god detalje, som dog gør lukningen lidt mere besværlig, da de to folder skal rigtigt ind over hinanden. Man lukker derfor ikke altid lige i et snuptag. Det er desuden imponerende, at de har fundet og benyttet en envejs Bluesign®-godkendt YKK lynlås.

Detaljer
Eco Proof Jacket har gode, tætte lommer, selvom lukningen er med trykknapper. Igen har Haglöfs udfordret detaljeringsgraden og lavet en dobbelt fold, så vand ikke kommer i lommen og ting ikke ryger ud. Stiklommer uden lukning er gode til at have hænderne eller lidt småting i. Lommerne er vinklet, så vand godt kan løbe ned i lommerne, og materialet er vandtæt på begge sider, så vandet trænger ikke ind, men kan ophobe sig i lommerne.

De mange lag vandtæt-materiale over hinanden ved lommerne betyder mindre åndbarhed, og de mange lag omkring hoftebæltet gør det lidt varmt ved lommerne ved aktivt brug. Alt i alt fungerer jakken rigtig godt, og jeg vil uden tøven tage den med på min næste tur.

Rasmus Simonsen, Mandag, 18 juni 2018, hits: 3284

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind