Haglöfs L.I.M Essens Jacket Men

Haglöfs L.I.M Essens Jacket Men

Der er ikke noget bedre end at trække en isolerende dunjakke over sig, når temperaturen falder. Følelsen af den lette jakke, der trækkes udover kroppen, og varmen der forbliver og ophober sig på torsoen.

L.I.M står for ”Less Is More”og er Haglöfs lette serie, hvilket er helt tydeligt med L.I.M Esssens Jacket; en dunjakke på kun 165 gram i en størrelse large. Dunjakken uden hætte har en enkel lynlås og to stiklommer helt uden noget hurlumhej. Den kan pakkes ned i egen lomme og fylder ikke mere end en håndfuld, selvom den kan give massevis af varme.

Ikke helt almindelige materialer
Jakken består af 7D ripstop nylon med imponerende rivstyrke i forhold til tykkelsen.
L.I.M Essens Jakcet er syet med en bokskonstruktion, der sikrer en god fordeling af de RDS- og Bluesign-certificerede dun. Dunene har en fyldkraft på hele 800 cuin, og det er tydeligt at mærke, at dunenes potentiale er fuldt udnyttet.

Det er skønt at se et produkt, hvor dunene er nøje udvalgt og følger strikse certificeringer for at sikre dyrenes velfærd og mindst muligt aftryk på miljøet. Når man har trukket jakken på, glemmer man faktisk helt, at man har en jakke på, da den er så let. Det eneste, der afslører noget, er, at man pludselig har en utrolig velisoleret overkrop.

Oplagt pausejakke
Jakken fungerer rigtig godt som et isolerende lag under en vind- eller vandtæt jakke, men den kan også sagtens bruges som en let pausejakke. Bruger man jakken som et isolerende lag, eller noget man lige smider over sig i pausen, så har man ikke brug for så mange detaljer. Men der mangler lidt detaljer, som lynlåslommer og andet, hvis jakken også skal være ideelt som yderste lag.

Essens Jacket har en let isoleret vindflap bag lynlåsen, hvilket sikrer mod en kuldebro, men desværre sætter lynlåsen sig konstant fast. Det kræver altså finmotorik at lukke lynlåsen, så det er ikke til at gøre med handsker på. Ved stiklommerne oplever jeg en kuldebro, da dunene ligger yderst i lommen. Dermed skabes et hul i åbningen uden isolering. Det er ikke noget problem, når man bruger jakken til mellemlag, men bruger du den yderst, kan det mærkes.

Det er ikke rigtig til at opbevare noget i de to stiklommer. Sandsynligheden for, at indholdet vil ryge ud, er nemlig ret stor, da åbningerne er forholdsvis store og vinklet lodret. Jeg har dog benyttet mig meget af lommerne til at smide hænderne i og få lidt varme i fingrene.

Let som en fjer
Det store spørgsmål er, om vægt eller komfort skal prioriteres højest. For nogle betyder de få ekstra gram alting, mens det for de fleste vil betyde meget, at brugsfladen er lige efter ens ønsker. Jeg ved, at Haglöfs laver dunjakker med lynlåslommer og en kraftigere hovedlynlås, så det er et bevidst valg, at det er sparet væk. Det er op til dig, om du synes, at det er dét værd.

Jeg savner funktionerne, og jeg ved, at det kan få indflydelse på jakkens levetid med den helt spinkle lynlås. Jeg ville ønske, at en kraftigere lynlås var prioriteret, selvom det vil gøre en lille forskel i vægten.

Rasmus Simonsen, Fredag, 30 November 2018, hits: 862

Log ind

Ugens 10 mest læste artikler om udstyr

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...