tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Haglöfs  -  L.I.M III Q Jacket  - Jakker (skal) | Opdag Verden

Haglöfs L.I.M III Q Jacket

Haglöfs L.I.M III Q Jacket

Er du kvinden, der dyrker højpuls-aktiviteter eller bare vil have en fed skaljakke, du kan have med overalt? Vi har testet Haglöfs L.I.M III Q Jacket, der har et fedt design og lav fylde og vægt.

Jeg tager den med, hvor end jeg skal hen…
Den passer perfekt i stretch-sidelommen på min rygsæk, så jeg nemt lige kan trække den frem, hvis vejret ændrer sig. Den er også fed at bruge til løb og cykling, blandt andet på grund af tommelfingerhullerne, som holder jakken på plads, lukker vinden ude og holder mine hænder varme. Netop på grund af dens lave vægt og pakvolumen lever jakken fuldt ud op til seriens navn: L.I.M (Less is More).

Fjervægtens oprindelse
Med et design rettet mod højpulsaktivitet er der naturligvis taget højde for vægt og fylde. Der er de justeringsmuligheder, der bør være: en enkelt brystlomme og tommelfingerhullerne, og det er det. Med en samlet vægt på blot 265 gram (str. M) ligger jakken i den lave ende af vægtskalaen indenfor skaljakker. Yderlaget er lavet af det ultralette GORE-TEX Paclite, som kan klare et vandsøjletryk på >28.000 mm. Det vil sige, at du er godt dækket ind selv i heftigt regnvejr.

Indersidemembranen er forstærket med carbon, der lever op til Haglöfs Bluesign-mærkning, der sikrer bæredygtig og miljørigtig produktion. I brugssammenhæng medvirker carbonnet til højere åndbarhed. Materialerne gør, sammen med de tapede og elastiske sømme, endvidere jakken særdeles vind- og vandtæt.

Behovet for ventilation taget i betragtning har Haglöfs – til fordel for at nedbringe vægten – valgt helt at udelade ventilationsmuligheder under arme og på ryggen, og det synes jeg egentlig er en rigtig god disposition, da Paclite-membranen alligevel ånder rigtig godt.
Jakken kan justeres nederst omkring hofterne og ved hætten. For at holde vægten minimal, er justeringselastikkerne tynde og, ’snipperne’ til lynlåsene er relativt små. Det gør det lidt svært at betjene, og samtidig fordi lynlåsene glider lidt trægt.

Kropsnær funktionalitet
Med sin figursyning tilpasset kvindens anatomi smyger jakken sig til kroppen uden at være for tætsiddende – der er også plads til en tynd dunjakke indenunder. Den har formede albuer, og så går den længere ned bagpå. Den har forskellige features såsom en strop på ryggen, så den kan hænge, når du ikke bruger den samt reflekslogo- og streger foran på underarmene.

Jakken har en høj hals, og sammen med hætten, som er forsynet med en afstivet skygge, giver det rigtig god beskyttelse mod vind og regn. Hætten kan justeres langs panden, så den bliver mere tætsiddende om ansigtet, og så har du mulighed for at justere bagpå med en tre-vejs og en-hånds justering, så der er plads til en hue under. De simple justeringsmuligheder fungerer super godt, og hætten slutter godt tæt til om hovedet.

L.I.M III Q Jacket findes i fire forskellige farver og kan også fås i en herremodel.

Vibe Sørensen, Fredag, 23 maj 2014, hits: 5198

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind