tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Haglöfs -  L.I.M Low - Vandrestøvler og vandresko | Opdag Verden

Haglöfs L.I.M Low

Haglöfs L.I.M Low

Man plejer at sige, at ét kilo båret på fødderne, rent energimæssigt, svarer til fire kilo båret i en rygsæk. I så fald er der meget at hente ved at anskaffe sig de nye Haglöfs L.I.M Low, der med sine sølle 200 gram per sko er en af de letteste vandresko, vi har testet her på Opdag Verden.

Når man tager Haglöfs L.I.M (Less Is More) Low op ad æsken, får man sig en overraskelse. De er nemlig utrolig lette, og hvor man godt kunne frygte, at den lave vægt ville gå ud over skoens komfort og holdbarhed, er oplevelsen den stik modsatte. Der er nemlig rigtig meget sko pakket ind i de 200 gram, hver sko vejer: De sidder behageligt på foden, føles som en ’rigtig’ sko, og i den tid, vi har testet dem, har der ikke været tegn på slid.

Skoen er en del af den minimalistiske bølge, der finder sted blandt skoproducenterne. Sålen er således meget bevægelig, og der er kun fem millimeter ’drop’ fra hæl til forfod. Hvis man aldrig har vandret i minimalistisk fodtøj, kan det derfor anbefales at gå lidt langsomt frem og vænne fødderne til den øgede belastning. Når man først lærer det, vil man dog have langt stærkere fødder og underben samtidig med at risikoen for skader bliver nedsat.

Det lave fald fra hæl til forfod føles rigtig lækkert og meget naturligt, når man går. Belastningen på skinnebensmusklerne mindskes, man har en rigtig god kontakt med underlaget, og man får en mere naturlig skridtafvikling. Det er dog nok ikke en sko, man tager på og går 20+ kilometer med tung oppakning i. Så kan man i hvert fald forvente trætte fødder.

Godt greb, god beskyttelse
Sålen har et rigtig godt greb på de fleste overflader, egner sig bedst til løst underlag som grus og småsten, men klarer sig også godt på græs og glatte overflader. Mudder er den dog ikke glad for. Overdelen er lavet i åbent og åndbart mesh på det meste af skoen, men over tæerne har man valgt at bruge et vindtæt og vandafvisende materiale. Det er rigtig smart tænkt, da man derved lettere holder tæerne varme, og man undgår, at der plasker vand ind, når man sætter af. Samtidig går man ikke på kompromis med åndbarheden i resten af skoen – der er beskyttelse, hvor det er mest nødvendigt. En af de eneste ting, der irriterer lidt ved skoene, er de tynde snørebånd. De går let op, er trælse at binde med kolde hænder, og så må man gå ud fra, at det går lidt ud over holdbarheden, at de er så tynde.

Selvom det er en vandresko og ikke en løbesko, kunne jeg ikke lade være med at trække den ud på nogle af sporene i lokalområdet. Det blev til 18 kilometer med et stort smil på læben, da skoene viste sig at være rigtig fede at løbe i. Det kræver selvfølgelig, at man har den rigtige løbestil og lander på forfoden/midtfoden, men hvis man ellers er opmærksom på det, er der intet i vejen for at løbe en tur i skoene. Faktisk vil jeg anbefale at prøve det.

Alt i alt stor ros til Häglofs for at have produceret en utrolig let sko, der sidder fantastisk på foden og kan bruges til alt fra Camino-vandring over en løbetur i skoven til sommervandring i Skandinavien. Det er faktisk svært at se, hvad skoen ikke kan bruges til. Haglöfs L.I.M laves desuden også i en vandtæt GoreTex-variant, samt i en højere udgave, der giver lidt ankelstøtte.

Anders Aagaard, Søndag, 25 maj 2014, hits: 7151

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind