tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Haglöfs Rugged Flex Pant | Opdag Verden

Haglöfs Rugged Flex Pant

Haglöfs Rugged Flex Pant

Let til bens

Rugged Flex Pant er lidt en blanding af Haglöfs to mest kendte bukser; Mid Flex Pant og Rugged Mountain Pant. Buksen har taget den gode smalle pasform og lette design fra den ene buks og detaljer samt styrke fra den anden buks. Vi har haft buksen med ude på stierne og i lejren.

Rugged Flex Pant består af en blanding af et slidstærkt og et mere fleksibelt materiale på knæ og bag. Bukserne har to lynlåshåndlommer og en lårlomme. I livet giver et fleksibelt materiale på et lille stykke i hver side i livet rigtig god fleksibilitet og pasform. Detaljen giver en bedre bevægelsesfrihed i forhold til den faste velcrolukning, andre bukser normalt benytter.

Ved lukning af buksen ved livet er der, lidt atypisk, to knapper over hinanden, der fordeler trykket og får buksen til at sidde bedre om livet; uden folder og uden at trykke ind på maven. En enkel, men god løsning.

Pasformen er generelt smal, men på en meget komfortabel måde, da de fleksible materialer følger kroppen. En velcrolukning for enden af hvert bukseben gør det muligt at lukke buksen helt tæt om benet.

Jeg har udfordret bevægelsesfriheden og pasformen ved at klatre i bukserne. Her har jeg strakt bukserne til yderkanten, hvor de på imponerende vis bare har fulgt med. At man ikke tænker på, at man har bukserne på, er en rigtig god indikation på, at pasformen er i top.

Bukserne fås i tre længder. Førhen har jeg brugt ”Regulær” i Haglöfs bukser, men de er lige korte nok i denne model, så jeg skulle have haft en ”Long”.

Lette, strækbare og overraskende åndbare
Bukserne vejer ikke mere end 410 gram, selvom de har en medium tykkelse og fin styrke. Rugged Flex Pant er ideel til de fleste typer af ture, men man skal ikke regne med, at det er en sommerbuks.

Buksen består af to slags materialer, hvor det strækbare er en firevejs stretch Flexable™ i 90% polyamid og 10% elastan i en tykkelse på 207 g/m². Hovedmaterialet er et Climatic-materiale i 95% polyamid og 5% elastan i en tykkelse på 268 g/m².

Begge materialer har en Bluesign-certificering. Som det ses på blandingsforholdene, så har begge materialer en del elastan, som giver en god strækbarhed, selv i det kraftige hovedmateriale. Buksen har desuden en fluorcarbonfri DWR-behandling, der gør dem vand- og smudsafvisende.

Der er ingen udluftning i Rugged Flex Pant, men materialet er overraskende åndbart, og jeg har ikke haft behov for at lyne op. Det vil muligvis være noget andet på en varm forårsdag, men til generel vandrebrug har buksen en god kombination af at holde vind ude og holde benene varme – samtidig med, at man kan komme af med varmen.

Rasmus Simonsen, Mandag, 23 marts 2020, hits: 2910

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind