tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Helly Hansen Vanir Gallivant HT | Opdag Verden

Helly Hansen Vanir Gallivant HT

Helly Hansen Vanir Gallivant HT

Let støvle til enkle ture

Vi har haft fødderne i en let, vandtæt og åndbar støvle, der egner sig bedst til de lettere ture på stier.

Vanir Gallivant HT fra Helly Hansen er en vandtæt og åndbar vandrestøvle til de lettere ture. Støvlen er opbygget med en overdel i læder, tekstil og kunstmaterialer. Helly Tech® Performance-membranen gør støvlen vandtæt, og den har fungeret upåklageligt; både når man skal af med varme, eller omgivelserne er våde. En udgave uden membran ville også være oplagt, når det nu er så let og luftigt et design.

Hvad angår støtte i støvlen, så vil den også passe til de lettere ture mod syd, men der vil en vandtæt støvle ofte blive for varm. På udsatte steder er støvlen forstærket med HellyWear Protection, hvilket også hjælper på stabiliteten i de bløde materialer, støvlen har. Støvlen har en let ankelstøtte, som hverken er lav eller høj.

Skaftet er skåret, så det er lavere på bagsiden, så foden opnår en god fleksibilitet. Ydersålen har en fin styrke og et godt greb i ujævnt terræn. Det skyldes en blanding af materialerne HellyWear-gummi og Helly grip-gummi.

Jeg har vandret på alt fra klippe til skovbund med ujævnheder samt på regulære stier, hvor sålen har givet god støtte, og jeg har haft et godt greb på de forskellige typer underlag. Med vægt på ryggen og hårdt underlag er støvlen lidt for blød, men med let oppakning og i let terræn, med hovedsageligt stier, er støvlen i sit rette element.

Støtte og stabilitet
Vanir Gallivant HT har en rigtig god pasform, men jeg mangler støtte og stabilitet i terrænet. Vandrestøvlen er opbygget med to låsende kroge, der desværre gør det mere irriterende at få støvlerne af og på, end de gør nogen hjælp. Det låser nemlig ikke snørebåndet fast, men holder snørebåndet indenfor krogene, hvilket jeg ikke kan se fidusen ved.

Jeg mangler en krog lidt længere nede og ude på siden af skaftet, så foden ikke rykker fremad, når man vandrer nedad. Jeg har haft ømme tæer på grund af manglende støtte, da størrelsen ellers passer fint, men man kan ikke binde støvlen tæt nok. Jeg har bundet støvlen på adskillige måder, men spænder man for meget om anklen, generes skinnebenet og akillessenen, og spændes støvlen ikke nok, rutsjer foden inde i støvlen. En ekstra krog, placeret så hælen kan låses fast, ville gøre en kæmpe forskel.

Lette ture
Det er vigtigt at slå fast, at der kun er problemer med vandring i terræn. På stier og fladere strækninger har man en uovertruffen komfort i den lette, fleksible støvle. Men det er svært at undgå helt at komme ud, hvor der er lidt terræn, og man skal nedad; derfor savner jeg bedre støtte.

Det er en let støvle, og jeg har oplevet slidmærker på støvlen efter få ture. Det er ikke noget, der har andet end kosmetisk betydning, men det kan blive et problem, hvis der kan komme dybere ridser. Til de fleste vil det slet ikke blive et problem, da jeg har udfordret støvlen med skarpe klipper og andet terræn, som støvlen efter min mening ikke kan bruges til.

Selvom der er plads til forbedringer ved nogle essentielle punkter, så er det dog stadig en god støvle, der blandt andet er god til de danske stier.

Rasmus Simonsen, Onsdag, 26 juni 2019, hits: 2020

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind