tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 JR Gear Helium Down 750 | Opdag Verden

JR Gear Helium Down 750

JR Gear Helium Down 750

JR-Gear har efterhånden været på markedet et par år, men det er et nyere mærke udviklet af en flok ingeniører, der elsker friluftsliv. JR står for ”Just Right” og med det menes der, at du får det bedst mulige grej til en pris, som de fleste kan være med til.

Helium Down 750 er en sovepose med en meget bred brugsflade. Komforttemperaturen gør posen brugbar alle sæsoner herhjemme i Danmark, men giver også mulighed for at holde sig varm i fjeldenes svingende temperaturer i foråret, sommeren og det tidlige efterår.

Down 750 tager navn efter sin dunmængde på 750 gram. I serien fin

des fire poser, hvor Down 750 er den kraftigste af poserne. Med sit fyld på 600+ andedun og et blandingsforhold på 90/10 mellem dun og fjer, opnås en komforttemperatur på -9 grader til herre og -3 grader til kvinder.

Det er fin varme i forhold til vægten. Posen er syet i 20D TPU Coated Polyester, der sikrer en god styrke i forhold til tykkelse. De isolerende andedun mister de isolerende egenskaber, hvis de bliver fugtige, så det er vigtigt at holde posen tør og lufte den godt igennem, inden den pakkes væk. Bliver posen våd, skal man sørge for at få den i tørretumbleren.

I posen
Posen lukker tæt om hovedet, og en fastsyet varmekrave på den ene side hjælper til med at holde varmen nede i posen. Denne type krave er dog ikke ligeså effektiv som en krave hele vejen rundt i posen, og især muligheden for justering mangles for at lukke helt tæt lige over skuldrene.

Kravens udformning betyder, at man i stedet skal lukke tæt omkring hovedet for at holde varmen helt inde, og er man vant til det andet, kan man godt savne det lidt. Snøresystemet i kraven består af en fast snor og fungerer rigtig godt. Får du det nemt varmt om natten, er der er en tovejslynlås, som gør det muligt at lyne op.

Helium Down 750 findes i en personlængde op til 190 centimeter og med målene 210 x 80 x 50 centimeter. Desværre er der kun én størrelse, hvilket udelukker nogle fra at kunne bruge soveposen.

Lomme til underlag
Der medfølger kompressionspose samt opbevaringspose, og komprimeret fylder posen blot 17 x 32 centimeter. Vægten er på 1200 gram, hvilket er til at forsvare i forhold til en komforttemperatur under frysepunktet.

Det er hverken den mindste pakkevolumen eller laveste vægt, men det er en rimelig vægt og størrelse. Pris og egenskaber hænger sammen, og man får mange gode egenskaber for sine penge med Helium Down 750.

En detalje, jeg ikke har prøvet før, er en lomme på ryggen til liggeunderlag, så man nemmere bliver liggende på underlaget i løbet af natten. Det er en mærkelig følelse at være spændt fast til underlaget, og det kræver, at man kan vænne sig til at vende sig inde i soveposen, og ikke med soveposen, som jeg normalt gør.

På mange soveposer er en lille lomme til telefon, lygte eller andre småting, men det er der desværre ikke på denne serie. Det er ikke en særlig vigtig detalje, men er man vant til at have lommen, kan det have betydning.

Rasmus Simonsen, Lørdag, 17 juni 2017, hits: 5081

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind