Loow T- OLS 135 Longsleeeve

Loow T- OLS 135 Longsleeeve

Loow er et dansk mærke oprettet i 2015 af en tidligere jægersoldat, som mente, at markedet manglede noget. Filosofien bag Loow er at lave pæne og funktionelle T-shirts til hverdagsbrug med de tekniske egenskaber fra friluftsbeklædning. Resultatet er et produkt, som man sagtens kan bruge til friluftsliv og på tur.

Loow har et mål om at satse på bæredygtighed og kvalitet i stedet for mode og konstant udskiftning. Alle Loows produkter er i 100% merinould og lavet til at blive brugt, da de hverken mister farve, krymper eller mister formen med tiden.

Produktet her er i en tykkelse på 135 gram/m² og er især brugbar i varmere klima eller som inderste lag til aktiv brug. Ønsker du derimod mere varme, kan du også vælge en version med 220 gram/m².

Jeg har følt mig veltempereret i meget alsidig vejr i uldtrøjen, som har været brugt på vandretur i sommerligt vejr herhjemme i Danmark. Den er behagelig som inderste lag, selvom temperaturen har været svingende.

Tidligere har jeg kun haft T-shirts uden ærmer i denne tykkelse, men de lange ærmer er gode, da man undgår at have sin skal- eller vindjakke direkte mod huden. Merinoulden har naturligt mange egenskaber såsom at være lugthæmmende, blød mod huden, temperaturregulerende og meget mere.

Jeg er stor tilhænger af uldprodukter, og det er faktisk lige meget, om det gælder hverdagsbrug eller turbrug. Her mener jeg, at Loow har ramt noget helt rigtigt med deres produkt.

Stort plus på tur
Trøjen er tætsiddende med en god pasform, og der er rigeligt med længde på både ærmer og krop. Pasformen er udviklet til et europæisk snit, og modellen er slim fit, men så tætsiddende synes jeg nu heller ikke, at den er.

Udskæringen omkring halsen er udformet meget komfortabelt, idet den runde hals ikke sidder så højt, at den presser ind mod halsen. Tykkelsen på 135gram/m² gjorde mig lidt nervøs for trøjens styrke, men der har slet ikke været problemer med holdbarheden.

Der er ingen kæmpe logoer eller ”se mig-attitude” i produkterne – kvaliteten i sig selv er nok til, at man skal købe produktet igen. Der er intet skilt i nakken, en detalje der inden for tekstilbranchen er en selvfølge, men her er blevet sløjfet, hvilket jeg er helt vild med.

Det er en meget rar fornemmelse ikke at have den irriterende flap i nakken, og man mærker næsten ikke, at man har sin trøje på. Det er et stort plus, når man er på tur.

Solid produktion
Loow benytter sig af uld fra får i New Zealand, da kvaliteten af uld er for grov i Danmark og andre steder tættere på. En anden grund til, at ulden kommer fra New Zealand, er, at ”mulesing”, som er en smertefuld behandling af fåret for at undgå bestemte fluer, er forbudt der.

Det er desuden svært at oprette en tøjproduktion i Danmark, da der næsten ikke findes syersker og produktioner med erfaring herhjemme. Men Loow har fundet et sted i Ikast, der væver ulden til stof, som herefter sendes til Polen med de ansatte syersker, som så får det hele syet færdigt til de forskellige designs. Loow har et mål om at gøre så meget lokalt som muligt, mens kvaliteten og den rette viden er i fokus.

Der findes mange kvaliteter af merinould og Loows produkter har et mikrontal på 17,5, hvilket er meget godt. Når det gælder merinould, ligger det normalt mellem 17,5 og 24, hvor laveste tal er blødest, så der er en grund til, at Loows uld føles ekstra blød.

Der er gjort mange ting for, at kvaliteten og produktionen skal være i orden, og en ting, der er værd at nævne, er farveprocessen af ulden, som er Øko-Tex-certificeret for at minimere brugen af kemikalier.

Gennemskuelig
Udover den lokale produktion og kontrol med produktet, så har Loow en yderst ærlig og gennemskuelig forretningsstrategi. Loow sælger kun over egen webshop for at holde prisen for forbrugeren i bund.

Produkterne har en fair pris i forhold til merinould, og med den lokale produktion i tankerne er det godt gået, at prisen er, som den er. Det har ingen betydning for prisen, om du ønsker en tynd eller tyk T-shirt i 135g/m² eller 220g/m². Loows T-shirts koster 499 kroner for en T-shirt med korte ærmer og 100 kroner ekstra for en langærmet.

 

Rasmus Simonsen, tirsdag, 22 august 2017, hits: 3852
{JFBCComments num_posts=5 width=100%}

Log ind