tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Lowe Alpine Altus 52:57 | Opdag Verden

Lowe Alpine Altus 52:57

Lowe Alpine Altus 52:57

Gennemarbejdet allround rygsæk

Lowe Alpine har mere end 50 års speciale i rygsække. Greg Lowe, opfinderen af Lowe Alpine, var faktisk den første til at lave såvel en indvendig ramme i rygsækken som kompressionsstropper, som begge er utænkelige at være foruden i rygsække i dag. 

Altus 52:57 er opbygget med en kraftig polstring på hoftebæltet, som sikrer en rigtig høj komfort, selvom der er mere end 10 kilo i rygsækken. Ryggen er opbygget med et udmærket og let ventilerende system, men ventilation er ikke et hovedfokus ved rygsækken, og man skal ikke regne med en helt svedfri ryg.

Der er en lomme på hvert hoftebælte med god plads til smågrej, og på hver side af sækken er der en elastisk sidelomme i et kraftigt materiale i forhold til, hvad man normalt ser. Frontlommen er også i et stærkt materiale med et mindre beskyttet elastisk materiale, der er med til at give færre sårbare steder på rygsækken.

Der er en skjult lynlåslomme fra den ene side af frontlommen, så der mangler ikke opbevaringsmuligheder til småting.

Toplåget har en lomme på inder- og ydersiden, men modsat mange andre fabrikanter kan låget ikke tages af. Det er sjældent, at jeg bruger funktionen med et aftageligt låg for at spare vægt, så det er ikke en finesse, jeg har savnet. Det er muligt at tilgå rygsækken fra snelukning i toppen eller en lynlås i bunden, men der er ingen frontlomme. Det er heller ikke en funktion, jeg har savnet, da rygsækken ikke er større, end den er.

Hovedrummet kan inddeles i to og adskilles af en lynlås. Der er en lomme og udgang til vandblære fra rygsækken og gode muligheder for at fæstne slangen til skulderstroppen. Der medfølger et rødligt regnslag med en rigtig god detalje, der gør det muligt at fastspænde det på hver side af rygsækken, så det ikke lige blæser af.

Masser af gode detaljer
Altus hedder 52:57 Liter, fordi låget kan hæves, og der dermed kan blive plads til 5 liter mere ved at udnytte snelukningen af rygsækken. En smart detalje ved snelukningen er et afstivet materiale kombineret med et spænde, som giver en smart justering i toppen, så indholdet af rygsækken let fordeles ind mod ryggen. Det er en utrolig enkel, men meget effektiv, detalje, som hjælper med at få rette balance i rygsækken.

Rygsækken er spækket med gode spænder og andre detaljer, som f.eks. Lowe Alpines gennemførte holder til vandrestave, og en enkel, men effektiv, holder til isøkser. Der er gode muligheder for finjustering af rygsækken med de mange kompressionsstropper og en justerbar ryglængde. Altus fås i to længder, som hver især efterfølgende let kan justeres med velcro, så man opnår den helt rigtige ryglængde.

Bred brugsflade uden kompromisser
Altus er en rygsæk, der ligger sig mellem de store fjeld-/backpackerrygsække og mindre dagstursrygsække. Med sine 52 liter er rygsækken ideel til weekendture, hvor der skal være plads til mad og sovegrej til et par dage eller god plads og høj komfort til hytte til hytte-ture eller lignende.

Det er ikke kun en let rygsæk udviklet til vandring eller en ekstra stærk rygsæk kun til bjergene; Altus er en god kombination af begge dele så brugsfladen bliver så bred som muligt uden at gå på kompromis.

Rygsækken vejer 1,83 kg, hvilket hverken gør det til en let eller tung rygsæk i forhold til dens størrelse. Altus er spækket med gode detaljer og vi vil ikke være betænkelig med at bruge den, hvad end det er i bjergene, på sheltertur eller til alskens andre vandreture. 

Rasmus Simonsen, Søndag, 29 december 2019, hits: 2536

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind