tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Lundhags Ullto Merino Full Zip | Opdag Verden

Lundhags Ullto Merino Full Zip

Lundhags Ullto Merino Full Zip

Luksusfleece i 100% blød merinould

Ullto Merino Full Zip er et mellemlag i uld fra de svenske friluftseksperter, Lundhags. Et godt mellemlag er enormt vigtigt på tur, men der er kæmpe forskel på tykkelse, materialer og udformning, alt efter hvad det skal bruges til.

Uld er godt til at temperaturregulere til langt de fleste aktiviteter, men er der tale om højpulsaktiviteter, så kan syntetiske materialer hurtigere flytte fugt fra kroppen.

Det gør Ullto ideel til vandring og lignende aktiviteter, da ulden helt naturligt regulerer varmen. Samtidig har uld andre gode egenskaber, som at være naturligt bakteriehæmmende og isolerende selvom det er fugtigt.

Uld er guld
Fleecen består af mulesingfri merinould fra farme i Australien, der arbejder i overensstemmelse med de tre store certificeringer Oeko-Tex®, Bluesign® og Woolmark®.

Ullto Merino Full Zip er i en fin kvalitet på 18,5 micron, hvilket er yderst blødt uden nogen fornemmelse af kløe, og fleecen er opbygget i 100% uld med en tykkelse på 300g/m2. Ulden er børstet/opkradset på indersiden, hvilket giver en fleeceeffekt og isolerer mere, end hvis det bare havde være strikket.

Med et enkelt, tætstrikket ydre sikres det, at der ikke så let skabes statisk elektricitet mellem lagene, som når en fleece er opkradset udvendig. Det tætvævede ydre giver desuden et pænt udseende og en god styrke, så det ikke på samme måde har ulemperne fra en klassisk uldstriktrøje. Vi er imponerede over styrken på det ellers sårbare materiale, og man tør uden at tøve bruge produktet uden at være bekymret.

Pasform og materialer
Fleecen er opbygget med en høj krave, der beskytter halsen, og en hagebeskytter sikrer mod, at den kraftige lynlås generer halsen. Ved kraven og om håndleddene er der lagt to lag materiale, der isolerer ekstra på udsatte steder. Der er tommelhuller på hvert ærme, så man kan få dækket håndryggen og holde ærmerne på plads.

Den fulde lynlås er, ligesom de to lynlåslommer, i kraftig kvalitet. Som de fleste andre mellemlag er der ikke mulighed for justering af livvidde, men det er heller ikke et problem, medmindre man er meget smal. Fleecen har en typisk svensk pasform med et længere snit og en god længde på ærmer. Længden på ærmerne er opbygget, så man sagtens kan folde materialet og dermed lukke tommelhullerne til og undgå kuldebroer.

Ullto Fleece har en meget bred brugsflade, hvad end det er til rejse, hverdag eller den tekniske vandretur. Prisen kan virke til at ligge i den højere ende, men kigger man på mængden af uld og kvaliteten, er den rimelig. Vi har intet at sætte en finger på, udover at pasformen selvfølgelig ikke passer alle, men det er der nok ikke noget produkt, der har mulighed for at løse.

Rasmus Simonsen, Onsdag, 11 december 2019, hits: 3909

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind