tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Osprey -  Atmos AG 65 - Rygsække og tasker   | Opdag Verden

Osprey Atmos AG 65

Osprey Atmos AG 65

Er det muligt at gå med rygsæk uden at føle, man har den på? Osprey Atmos AG vil gøre op med tyngdekraften, og har med deres Anti Gravity bæresystem forsøgt at revolutionere komfort og ventilation i en rygsæk. Men lykkes det så? 

Osprey ligger en stor dyd i at deres rygsække er tilpasset helt til brugeren af rygsækken, og på Atmos AG kan man justere på ryglængde samt på hoftebæltet.

Ryglængden justeres op og ned ved hjælp af to spænder, hvilket gør det nemt at få den til at sidde, lige som den skal på ryggen. Hoftebæltet kan udvides ved hjælp af velcro, og det gør det muligt at få mere komfort og støtte omkring hoftebenene.

Hele bæresystemet på Atmos AG består af et luftigt mesh, som i navnet Anti Gravity hentyder til, at intet skum rører ryggen. Når man får rygsækken på ryggen, smelter hoftebæltet omkring ens hofter, og hele meshet tilpasser sig hele ens ryg.

Skulderremmene er luftige og bløde og sørger for at rygsækken sidder, hvor den skal. Jeg har prøvet rigtig mange forskellige bæresystemer, men har til dato ikke prøvet noget så komfortabelt.

Vægt tæt på ryggen
Ofte fordeler ventilerende rygsække vægten forkert på ryggen, og de vejer mere end de fleste andre rygsække. Men ingen af disse forhold gælder for Atmos AG 65, som kun vejer 2,18 kilo.

Vægten i rygsækken kommer derudover tæt på ryggen og fordeles godt ned i hofterne. Når man pakker rygsækken, skal indholdet helst være så tæt på ryggen som muligt, så vægten ikke trækker rygsækken bagud. Afstanden er veludført i Atmos AG, da der er nok plads til, at man er fuldt ventileret, men ikke så meget at rygsækken kommer til at trække bagud.

Jeg har på flere ture fyldt rygsækken med vægt op til 18 kilo og rygsækkens komfort er i top, lige meget om det var let eller tungere oppakning. Vægten bliver fordelt godt ned i hofterne, og følelsen er altid let og ubesværet, også selvom bæresystemet ikke er lavet til det helt tunge gods.

Gennemarbejdede detaljer
Atmos AG har udover sit avancerede bæresystem en del andre detaljer. Deriblandt to låg, hvor det ene er et aftageligt med to lommer, og det andet er et fastmonteret, tyndt dække til sækkens åbning.

Det ekstra låg gør det muligt at afmontere det store låg og derved pakke lettere. Låget med regnslag vejer omkring 200 gram, hvilket så gør det muligt at få vægten ned under to kilo.

Rygsækken er lavet i stærkt, men tyndt, nylon og er forstærket i bunden. Ellers indeholder rygsækken: To sidelommer, to elastiksidelommer, to lommer på hoftebæltet, regnslag, to lommer i låget, indgang fra top og bund, to isøkseholdere, Stow-on-the-Go vandretavsholder, en indre vandreservoirlomme, elastiklomme på fronten og nødfløjte.

Der er enkelte detaljer, jeg savner fra andre Osprey-produkter, som udvendig vandreservoir indgang samt frontåbning. Men komforten i rygsækken overdøver fuldstændig disse detaljer, og jeg kan ikke andet end at elske denne rygsæk.

En pris på 1799 kroner for 65 liter og 1599 kroner for 50 liter er mine øjne et godt køb, og det er svært at finde lignende til den pris. Rygsækken fås i tre farver, grå, grøn og orange.

Rasmus Simonsen, Onsdag, 01 juli 2015, hits: 6213

Log ind