Osprey Talon 44

Osprey Talon 44

Stor klassiker

Osprey har lavet en ny og større version af deres klassiske Talon-rygsæk. Den nye udgave på 44 liter har mange gode egenskaber, men bæresystemet trækker ned.

Talon 44 har et let, luftigt bæresystem, som går igen fra 11, 22 og 33 literudgaverne, men til forskel fra de mindre modeller har den en rammekonstruktion, der hjælper med at fordele vægten ned til hofterne.

Bæresystemet på skulderremme og hoftebæltet er dog noget spinkle til den forholdsvis store volumen. Bærekomforten er ikke optimal, når vægten overstiger 8-10 kilo, og hoftebæltet skal strammes meget ind – så meget, at det kan mærkes på hoftebenene. Osprey råder til en kapacitet på 12-18 kilo. Det, synes jeg, er fuldstændig urealistisk. 10 kilo er maksimum for, hvad bæresystemet kan lede af vægt ned i hofterne, og hvad stropperne kan kapere, uden det er ubehageligt at have rygsækken på.

Talons bæresystem er efter min mening til langt mindre vægt og volumen end 44 liter. Talon-serien er velfungerende i mindre volumen, hvilket vi oplevede, da vi testede Talon 22 for nogle år tilbage, men skal du have mere end 8-10 kilo i rygsækken, råder jeg til en rygsæk med et kraftigere bæresystem; f.eks. Ospreys Kestrel-serie.

Let komfort
Det skal dog siges, at det er en enorm god oplevelse at have rygsækken på, hvis man holder vægten nede. Det gode ved Talon-serien er rygsækkens fleksibilitet. Den følger kroppens bevægelser, så man næsten ikke mærker, at man har rygsækken på. Rygsækken findes i to størrelser, og ryglængden kan finjusteres med velcro.

Rygpanelet giver fin ventilation, selvom man, som ved andre rygsække, ikke skal regne med ikke at komme til at svede på ryggen. Begrænsningerne i bæresystemet ærgrer mig, for Talon 44 er en detaljerig rygsæk; selvom den er skåret ind til benet og kun indeholder de mest brugbare egenskaber. Rygsækken vejer 1,11 kilo i størrelse m/l og måler 67 x 30 x 33 cm.

Talon 44 fra top til bund
Talon 44 har et toplåg med indre og ydre lomme. Under låget er en snelukning til hovedrummet. En udvendig lomme bag rygstykket giver plads til et vandreservoir og gør det nemt at få det i og op, selvom rygsækken er pakket.

På fronten er en elastisk lomme, og på siderne to elastiske sidelommer med indgang fra side og top, så det er nemmere at få drikkedunken i og ud. Stropper til vandrestave og isøkser kan pakkes væk, og kompression på siderne kan både monteres indvendigt og udvendigt på de elastiske sidelommer.

En indgang med lynlås i bunden gør det nemt at komme til det ellers store rum, og lynlåslommer på begge hoftebælter gør det nemt at komme til smågrejet.

Det eneste, jeg rigtig savner, er et regnslag, da rygsækkens forholdsvis tynde materiale ufatteligt hurtigt suger vand. Det kan dog løses ved at købe et regnslag.

Rasmus Simonsen, Tirsdag, 20 November 2018, hits: 850

Log ind

Ugens 10 mest læste artikler om udstyr

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...