tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Crikey! There was an error...

Sea to Summit Comfort Plus Insulated Large

Sea to Summit Comfort Plus Insulated Large

Comfort Plus Insulated Large er et teknisk unikt oppusteligt liggeunderlag, der er spækket med nytænkende ideer. Holder det også i praksis?

Der er flere ting, der gør, at Comfort Plus Insulated skiller sig ud fra mængden. En af de unikke ting er underlagets opbygning med Air Sprung Cells. Mens de fleste oppustelige underlag er opbygget med enten vandrette eller lodrette kanaler, så er Comfort Plus Insulated opbygget med 788 mindre celler, der er fordelt på to kamre.

Det sikrer en mere stabil fordeling af luft i underlaget. Alt efter, hvor du lægger din vægt, fordeles luften mellem cellerne, og underlaget tilpasser sig på den måde dig. Det giver helt fantastisk støtte og komfort.

Den geniale opbygning har flere fordele. Hvis der går hul i underlaget, mister du kun halvdelen af højden og skal ikke bekymre dig om at lappe midt om natten; der opstår ikke kuldebroer; det er muligt at regulere lufttrykket, så du opnår præcis den blød- eller hårdhed, der passer til dig.

Det er smart, man kan have fuld knald på hårdheden mod terrænet, mens man kan have lidt mindre luft i øverste kammer mod kroppen. Liggeunderlagets opbygning med luftpuder i stedet for vandrette eller lodrette kamre sikrer en stabil liggekomfort, lige meget om underlaget skråner.

Når liggeunderlaget kun har kamre den ene vej, så kan man nemt komme til at rutsje ned ad ved de lodrette, eller udover siden ved de vandrette. Liggeunderlaget er opbygget som en lagkage fra bunden med et lag 40D nylon, et lag Thermolite, et lag 20D nylon, et lag Thermolite, et lag varmereflekterende folie og et lag 40D nylon.

De mange lag er teknisk opbygget, så underlaget er nemt at pumpe op og tømme for luft igen. Jeg er meget imponeret over måden, det er udført på. Det har tydeligvis krævet en masse udvikling.

Smart to-i-én-ventil
Vi har testet luksusudgaven af Comfort Plus Insulated Large, der har ekstra bredde og længde. Underlaget har en længde på 203 cm, en bredde på 65 cm samt en højde på 6,3 cm. Sammenrullet fylder det blot 26 cm i længden og 12 cm i omkreds.

Der medfølger en pakkepose, som er rummelig nok til, at man ikke bliver frustreret over, at skulle pakke underlaget sammen. Med en vægt på 1170 gram er det hverken det letteste eller tungeste underlag på markedet, men det er nok det mest gennemførte og komfortable underlag, jeg har prøvet.

Det er et stort underlag, men det fås også i længder på 168 og 183 cm samt som mumieformet, hvis du vil spare på vægten og bredden. Det 183 centimeter lange mumieformede vejer 785 gram. Fiberisolering sikrer en høj r-værdi på 5 (svarer til ca. - 18° C), så du kan bruge underlaget året rundt. Udover fiberisoleringen, så hjælper det tynde lag folie også med at isolere. Helt uden at larme endda.

Sea to Summit har udviklet et meget smart ventilsystem, med en to-i-én-ventil: man åbner øverste ventil til indblæs, og udblæs når man åbner den nederste. Det er nemt at få luft ud igen, da hullet er så stort – en virkelig en god detalje – og det er nemt at finjustere lufttrykket, som man ønsker.

Sin høje pris værd
Der er meget få ting, jeg kan sætte en finger på ved dette underlag, men underlaget kan knitre lidt, da overfladen ikke er i børstet nylon. Selve folien inde i underlaget larmer dog slet ikke, og jeg synes overordnet ikke, at Comfort Plus Insulated har generet hverken mig eller andre sovende omkring mig.

Prisen er høj i forhold til de fleste andre oppustelige underlag, men man får det ekstra for pengene. I stedet for at betale ekstra for lav vægt, får man her yderst gennemført teknologi og komfort for pengene.

Det er desuden muligt at købe kortere eller mindre isolerede udgaver, der koster mindre. Andre tilkøb inkluderer et system, der laver underlaget om til en stol, samt to pumpetyper.

Rasmus Simonsen, Onsdag, 05 april 2017, hits: 5681

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind