tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Sea to Summit Ether Light XT Insulated Air | Opdag Verden

Sea to Summit Ether Light XT Insulated Air

Sea to Summit Ether Light XT Insulated Air

Let, varmt og behageligt

Vi kan lige så godt afsløre med det samme, at det her er et superfint underlag, der med sine små, smarte detaljer og gennemarbejdede kvalitet kan bruges til næsten alt.

Der er intet, der kan spolere en tur i det fri som dårlig nattesøvn. Hvis man først har prøvet at sove på et hårdt, stenet underlag eller vågnet op med en punkteret madras, så ved man, hvor meget det betyder for den gode turoplevelse at kunne sove godt.

Der er sket meget på liggeunderlagsfronten de sidste 10-15 år. Tidligere var det eneste valg, man havde, typisk skumunderlag. Så kom de selvoppustelige underlag. Og til sidst den isolerede luftmadras. Det er i den sidste kategori, Sea to Summit-underlaget her befinder sig. Isoleringen foregår typisk på to måder: enten med en form for fyld – dun eller fiber som ved soveposer – eller med et reflekterende materiale. Det her er et fiberisoleret underlag, som også har noget indbygget reflekterende materiale. Komforttemperaturen er på ned til omkring minus 10 grader; vægten er på 425 gram.

Når det kommer til de tre kategorier af underlag, får du såvel mest isolering som komfort med isolerede luftmadrasser, men de har bestemt også haft deres problemer. De kan være ret støjende på grund af materialet, de er lavet af, og de er typisk ret glatte i overfladen, så man skøjter lidt rundt. Og så har de også haft en tendens til enten at punktere eller at deres indre limninger går op.

Sea to Summit Ether Light XT Insulated Air Sleeping Mat scorer højt på de kategorier, jeg kigger på, når det kommer til underlag. Der er god liggekomfort, da det er hele 10 cm tykt, stoffet er ikke glat som på de fleste underlag i kategorien, og siderne er lidt højere, så ens arme holdes inde på underlaget. Og så er den delvise æggebakkeopbygning rigtig behagelig at ligge på. Specielt hvis man sover på siden, er underlaget med sin tykkelse og opbygning bedre end de fleste andre på markedet, da man som sidesover har en tendens til at have trykket fordelt over et mindre område og derfor nemmere presser madrassen flad.

Super til 3-4 sæsoner
Med 425 gram (480 gram inklusiv pakpose og reparationskit) og en R-værdi (målet for, hvor isolerende underlaget er) på 3.8 er det et super 3-4-sæsoners underlag, som er let og kompakt, men stadig kan bruges til i hvert fald dansk vinter. Til en ‘rigtig’ vintertur vil man typisk have et skumunderlag med til at ligge under sin luftmadras.

Langtidsholdbarheden kan jeg ikke udtale mig om før års brug, men materialet er robust med et 30D-stof, som er ret punkteringsresistent, og konstruktionen har ikke helt samme svagheder som visse andre producenter, hvor jeg før har haft underlag, der går op i limningen efter kortere tids brug. Med hensyn til detaljer, så er dobbeltventilen til oppustning og tømning super smart. Opbevaringsposen bruges også til oppustning og kan puste madrassen op med fire til fem ”pust”. Det er dejligt ikke at skulle stå og puste sig gul og blå i hovedet efter en hård vandringsdag, men hurtigt kunne lægge sig ned.

En lille, smart detalje er, at der følger nogle små gummidupper med, som kan klistres på underlaget i hovedenden. De betyder, at hvis du bruger en Sea to Summit-luftpude (eller andre luftpuder), så glider den ikke rundt i løbet af natten.

Kaare Meldgaard, Torsdag, 04 april 2019, hits: 3671

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind