tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 TLT Hvil Air Support | Opdag Verden

TLT Hvil Air Support

TLT Hvil Air Support

Underlag til det meste og de fleste

TLT er et spritnyt friluftsmærke udviklet i Danmark, som laver blandt andet soveposer, telte, rygsække og liggeunderlag. Vi er gået til køjs på TLT Hvil Air Support.

Hvil er mumieformet med luftkanaler langs siderne og skiller sig dermed ud fra andre selvoppustelige liggeunderlag. Underlaget virker umiddelbart meget smalt, men det skal man ikke lade sig narre af, da underlaget med sine 58 cm faktisk er bredere end standarden på 51 cm. Hvad jeg troede ville føles som et klassisk, smalt, mumieformet liggeunderlag var nemlig en hel anden oplevelse: Hvil er muligvis det mumieformede underlag, som jeg har følt mig mindst trængt på. Jeg har ikke haft fornemmelsen af at falde ud over underlagets sider, og der har været god plads til at rumstere i løbet af natten.

Det, der er med til at give den ekstra bredde, er netop luftkanalerne i hver side, som ikke koster det store i ekstra vægt. En god detalje, som sammen med silikoneprint på både over- og undersiden sikrer, at man bliver på underlaget. Jeg er imponeret over silikoneprintet – en lille, enkel detalje, der gør en mærkbar forskel. Jeg er dog en smule skeptisk over, hvor længe silikoneprintet holder, da silikonen efter få ganges brug er begyndt at skalle af et par steder.

Brugsflade
En R-værdi på 3,8, svarende til -8 grader, er ret allround og giver en bred brugsflade. Hvil giver desuden god støtte med sit kraftige PU-skum. For at spare på vægten er der udskæringer i skummet i fod- og hovedenden, hvor der ikke er behov for så meget støtte som ved skulder og hofter. Derudover er der ekstra isolering ved torsoen. Tykkelse på 3,8 cm er standard for selvoppustelige liggeunderlag, men der er kæmpe forskel på, hvor god støtten er i den tykkelse. TLT Hvil er lavet i rigtig godt skum, så man ikke er nede og røre jorden, så snart der kommer vægt mod liggeunderlaget.

Man får en god nats søvn, når underlaget er blødt, men på mere ujævne eller hårdere flader, som f.eks. i shelter, savner jeg lidt mere tykkelse, da man trods god støtte, stadig kan mærke ujævnheder og et hårdt underlag gennem underlaget. Det er en smagssag med tykkelse og komfort, men er du vant til et tykkere underlag, vil du have svært ved at gå ned i tykkelse. Skal du ud og investere i et underlag for første gang, og er dit udgangspunkt et skumunderlag eller et billigt selvoppusteligt underlag, så vil komforten være tydelig mærkbar med TLT Hvil.

Detaljer
Underlaget er konstrueret i kraftig 50D Taffeta-polyester på bunden og 30D-polyester på overfladen. Hvil virker ikke sart; vigtigt, når man skal stole på sit udstyr ude på tur. Ventilen er envejs og helt enkel at bruge med en stor åbning, der passer til de fleste drypumps. Jeg har endnu ikke haft et selvoppusteligt liggeunderlag, hvor man ikke lige skal puste det sidste i underlaget. Hvil er ingen undtagelse.

Med en pakkevolumen på cirka 17 x 22 cm og en vægt på 790 gram er underlaget hverken tungt eller let, kæmpestort eller meget lille – det lægger sig lige lidt over midten i feltet. Efter de oppustelige underlag er kommet på markedet, er det muligt at lave lette og tykke liggeunderlag med lignende r-værdi, så det er hovedsageligt prisen, den faste skum og det at underlaget ikke larmer, som er fordelene ved et selvoppusteligt underlag.

Godt produkt til prisen
Alt i alt er TLT Hvil et godt produkt, dog er der et lille men. Underlaget har en god støtte i forhold til tykkelsen, men jeg kan ikke komme uden om, at jeg savner en smule mere tykkelse. Der er en kæmpe udvikling inden for selvoppustelige liggeunderlag, hvor de bliver tykkere, komforten bliver bedre og vægten lavere, men det er samtidig vigtigt at huske på, at liggeunderlaget her ligger i den prisstærke ende af skalaen. Inden for den ramme er det et godt produkt, hvor man får rigtig meget for pengene.

Rasmus Simonsen, Fredag, 10 maj 2019, hits: 2788

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind