tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Ulvang Summer Wool Tee | Opdag Verden

Ulvang Summer Wool Tee

Ulvang Summer Wool Tee

Yderst blød T-shirt i merinould

Norsk udviklet merinould til de varmere tider forude. Det lyder måske underligt med et uldprodukt til sommerbrug, men det er altså ganske fordelagtigt i varmere klima.

Summer Wool Tee er i 100% mulesing-fri merinould og har en Woolmark®-certificering, hvilket giver en indikation på uldens kvalitet og renhed. Merinould fås i flere tykkelser, og til varmere klimaer er en tykkelse på 150 g/m2 helt klassisk – og oplagt som inderste lag uden isolerende effekt.

Der er stor forskel på uldprodukters kvalitet, og måden de er vævet på, hvilket kan have stor indflydelse på styrke, og at produktet holder formen. Summer Wool Tee er tæt vævet, og det ses og mærkes, at det er kvalitet, vi har med at gøre.

Når det kommer til selve ulden, så er den god til at temperere, og selv når aktivitetsniveauet stiger, er uld behageligt at have på. Der er næsten ikke en aktivitet, hvor man ikke kan bruge uld, men man skal være opmærksom på, at uld vil suge fugt og ikke transportere den væk fra kroppen på samme måde som syntetiske materialer. Selvom ulden er fugtig, er den dog stadig behagelig at have på. Og på imponerende vis kan ulden isolere, selvom den våd.

100% merino
En T-shirt i 100% uld har fordele og ulemper. Når det kommer til lugt og vask, så er det en stor fordel, at der ikke er blandet andre materialer i. Lugt sætter sig nemlig lettere i syntetiske materialer som elastan og nylon, der blandes med ulden for at give produkter styrke og pasform.

Merinoulden er naturligt bakterie- og lugthæmmende, så man kan have T-shirten på i flere dage, uden den lugter. De fleste gange, jeg har brugt den, har det været nok bare at lufte den. Skal produktet vaskes, skal man sørge for at vaske det med de rigtige produkter og på rette temperatur, da uld er mere sart end andre tekstiler.

Med en tykkelse på 150 g/m2 er jeg dog noget bekymret for produktets styrke. De fleste tynde uldprodukter blandes med en smule nylon for at give styrke til den ret skrøbelige uld, og det undrer mig, at man ikke blander noget i det her produkt. Jeg har ikke oplevet problemer i den periode, jeg har haft produktet, men jeg ved af bitter erfaring, at uld i denne tykkelse er meget skrøbeligt, især uden en kombination af nylon.

En god detalje er dog det ekstra lag materiale i nakken, som er det sted, man tager fat, når T-shirten skal af. Jeg har tidligere ødelagt en T-shirt i merinould ved at hive fat i nakken, da en fugtig T-shirt på giver modstand, når den skal af.

T-shirtens pasform er lang og smal, merinoulden har en god fleksibilitet, følger naturligt kroppens bevægelser og er utroligt blød, hvilket ses på et imponerende micron-tal på kun 16,5 (jo lavere et tal, jo blødere et produkt). Uld er et fantastisk materiale, og det er ingen undtagelse med Ulvang Summer Wool Tee.

Et ordsprog siger, at ’uld er guld’, og det gælder både de gode egenskaber, men også prisen. Merinould er ikke billigt, og priser over 500 kroner er helt normalt.

Rasmus Simonsen, Onsdag, 13 maj 2020, hits: 1967

Log ind