tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Warmpeace -  Viking Blanket - Soveposer og liggeunderlag | Opdag Verden

Warmpeace Viking Blanket

Warmpeace Viking Blanket

Hvis du savner en ordentlig dyne på rejsen, så har Warmpeace lavet et produkt, som både er en stor dyne samt en sovepose. Vi har kigget Viking Blanket efter i sømmene.

Soveposen er opbygget som de fleste andre soveposer med en tovejslynlås på den ene side, men til forskel har Viking blanket ingen bund.

I stedet for en lukket bund er der placeret en snøre, som gør det muligt at lukke fodenden til og dermed lave en sovepose. Formen på det sammenlynede tæppe er rektangulært, men når posen snøres sammen i bunden, bliver det lavet om til en mumieformet sovepose. Man kan også vælge at lade bunden være åben om sommeren, og på den måde få fuld ventilation.

Første gang jeg lå med Viking Blanket som en sovepose, erfarede jeg, at man skal binde en knude på indsnøringen i bunden, da åbningen ellers åbner sig selv i løbet af natten. Dog er det svært at undgå en kuldebro i bunden, da der altid vil være et lille hul i midten af indsnøringen.

En anden kuldebro, jeg har oplevet, er ved lynlåsen, som ikke har en foret flab bag sig, og derved kan lukke varme ud af posen. Men produktet hedder Viking Blanket, og er hovedsageligt et tæppe, og selve soveposedelen er ikke så gennemarbejdet som en reel sovepose, hvilket man også skal have i mente.

Selve posen har elastiksnøre i hætten og kan lukkes tæt om hovedet. Som sovepose kunne der godt være lavet varmekrave, foret flap foran lynlås og en lomme til smågrej. Men når posen er foldet ud som tæppe, ville varmekraven og lommen dog nok i stedet være en forstyrrende detalje.

Specifikationer
Viking blanket har en komforttemperatur på 3 grader i en herremodel og et par grader højere i en damemodel. Modellen fås i to længder, 180 centimeter og 195 centimeter, med 100 kroner og 65 gram i forskel på de to modeller.

Jeg har haft 180 centimerversionen, og hele posen/tæppet vejer kun 730 gram. Der medfølger både pakkepose og opbevaringspose. Pakkevolumen er fire liter, men pakkeposen er efter min mening for stor i forhold til, hvad jeg kan pakke den ned til. Foldet ud er dynen omkring 110 x 190 centimeter, hvilket er meget passende som dyne.

Viking Blanket består af dun, hvilket også er grunden til, den lille pakkevolumen og den lave vægt. Den har en fyldkraft på 600 cuin, med et blandingsforhold på 90/10 mellem dun og fjer. Posen er lavet i DWR-behandlet nylon, som afviser en smule vand – man skal dog ikke på noget måde regne med, at den er vandtæt.

Pengene værd
En pris på 1399 kroner er pænt for et dunprodukt. Det skal dog siges, at der er tale om andedun og ikke gåsedun, hvilket også retfærdiggøre prisen. Men i forhold til vægt og pakkevolumen, så får man rigtig meget for sine penge.

Der er dog enkelte detaljer, som kunne udvikles, men som dyne/sovepose til rejsebrug og varmere klima er den helt ideel. Det er ikke en sovepose, jeg vil tage med på fjeldtur, men det er en god investering til ture uden for vintersæsonen og til ture, hvor der veksles mellem indendørs og udendørs overnatning.

  /  kr./ 

Rasmus Simonsen, Onsdag, 01 juli 2015, hits: 4233

Log ind

Filtrere i udstyrstests

Find en artikel

Log ind