Du er her:

Arc'teryx Alpha SV

Arc’teryx har gjort det igen. De har formået at lave en jakke, hvor kvaliteten er i top, vægten er i bund, snittet perfekt og bedst af alt: De holder, hvad de lover. Arc’teryx Alpha SV er en jakke, der er opbygget omkring Goretex®’s 3 lags Pro Shell.

Det betyder, at du får en jakke, hvor det yderste lag er ekstremt slidstærkt, mens det midterste lag er den kendte Goretex-membram, som sikrer en vandtæt- og ikke mindst åndbar jakke gennem alle forhold. Inderst finder du en speciel membran, der gør, at sveden nemt transporteres videre ud gennem lagene, men den er samtidig konstrueret således, at den ikke klistrer til dit mellemlag – fx en fleecetrøje.

Alle disse 3 membraner er sat tæt sammen, og det giver tilsammen en kvalitetet, som ikke genfindes i mange andre jakker. En anden fordel ved denne type af materiale er også, at det er udviklet til at sidde bestemte steder på kroppen. Det betyder, at de steder, hvor du sveder mest, vil åndbarheden være ekstra god. Udover at åndbarheden er i top og den samtidig er vandtæt, er den naturligvis også vindtæt.

Tag den på i en storm og føl dig stadig både varm og tør – det ér, hvad du kan forvente af denne jakke. Alle syninger er limet inkl. dem rundt om lynlåsen, hvilket gør dem vandtætte, og dét er bare lækkert, at selv de svageste steder på et sådant produkt er blevet optimeret til det yderste. Pasformen er hos Arc’teryx altid god. Den sidder tæt til kroppen og med elastik i livet og nær hoften, er det muligt at snøre den ind, så den passer dig perfekt.

En fin detalje er den skumgummi som sidder i løbegangen ved hoften der gør, at når man klatrer, så glider jakken ikke op under klatreselen – smart! Netop fordi pasformen er god, er bevægelsesfriheden også helt i top, hvilket gør det muligt at arbejde i denne jakke under snart sagt alle forhold. En særlig lækker ting ved denne jakke er dog dens høje hals og dens store hætte. Har man, som denne skribent, tendens til at få ondt i halsen, vil denne jakke ikke skuffe.

Der er således lavet ekstra høj hals, der går helt op til lige over hagen, således at der ikke slipper vind ind. Samtidig er hætten så stor, at man har mulighed for at tage en hjelm inden under; fx til cykling eller klatring. Har man ikke dette behov kan den naturligvis også spændes ind. En fed detalje med netop hætten er, at den går i et med ryggen – der er således ingen krave, som vand og andet kan samles i.

Der er intet for i jakken, men en fleecetrøje under er rigeligt til at holde dig varm. Stiklommerne på forsiden af jakken er gode og store, og de sidder højt, så når man går med rygsæk er de stadig tilgængelige og dét er endnu en af de ting, som bare er så gode ved Arc’teryx – tingene er gennemtænkt og intet er tilfældigt. Har det en funktion er dét der, og har det ikke, ja så er det der bare ikke!

Lynlåsene på denne model er blevet forstærket i forhold til tidligere modeller hvilket gør, at man rent fysisk kan mærke, at de er kraftige, men også sikrer, at selv hvis man hænger fast eller på anden måde kommer til at gøre en hurtig bevægelse med lynlåsene, vil de holde. Så er der lige dét med vægten. Jakken vejer næsten ingen ting – kun lidt over 500 g.; ikke mere end en pakke hakket oksekød i køledisken.

Det gør den nem at have med i rygsækken overalt, og sikrer dig derfor mod alt slags vejr. Jeg har brugt min jakke i 3 år til vandring, cykling, klatring, dag og nat, i kolde og varme omgivelser og den har altid holdt mig varm og tør. Jeg har aldrig været sart omkring den, og ligegyldigt hvad jeg har udsat den for, har den altid været min trofaste følgesvend, som jeg har været og er utroligt glad for. Den er dyr i indkøb, men du vil ikke fortryde – hverken i sne, storm regn eller blæst – Arc’teryx er bare bedst.

Array
Tore Grønne, Torsdag, 16 februar 2012, hits: 3971

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind